avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul vechime in specialitatea studiilor

Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
august- decembrie 2008 CIM cu 4h/zi deci 2,5 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie-decembrie 2009 CIM cu 4h/zi deci, 6 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie- aprilie 2010 CIM cu 4h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
mai- decembrie 2010 CIM cu 2h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie -martie 2011 CIM cu 2 h/zi deci, 16 zile lucrate cu norma intreaga
Dupa socoteala mea imi iese 1an si o luna lucrate cu norma intreaga. Corect?Trebuie sa calculez vechimea in specialitatea studiilor unui salariat si nu vreau sa gresesc.
Multumesc!
1 an lucrat cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca .

Vechime in specialitate=perioada de timp cat o persoana este incadrata in munca, in baza unui CIM /raport de serviciu, etc. pe o functie care presupune aplicarea studiilor absolvite.

Prin urmare, in opinia mea, calculul trebuie sa se faca la fel ca si cel mentionat de mine pentru vechimea in munca.
Nu se calculeaza asa pt. ca salariatul este bugetar.
Poate postati dvs textul de lege care contrazice ceea ce sustin eu.
Doamna de la resurse mi-a spus ca se calculeaza vechimea in specialitatea studiilor proportional cu timpul lucrat, adica ai lucrat ex. 2 ani cu 4h/zi vechimea este de 1 an cu norma intreaga. Ca cica, ei sunt bugetari si aplica legea 188/1999 a fct. publici si ca intradevar se considera un an partial= an intreg la calcul pensie pensie. De aceea v-am spus ca nu se calculeaza asa nu ca sa ma contrazic cu dumneavoastra. Pe mine ma interesa daca am calculat corect cum am postat timpul partial cu timpul cu norma intreaga. Multumesc!
Niciun articol din Legea nr.188/1999 nu se refera la calculul vechimii in specialitate si nici nu este aplicabila personalului contractual din institutiile publice.

Uitati ce prevede art. 3 lit. l) din H.G. nr. 611/2008 : vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei publice - experienţa dobânditã în temeiul unui contract individual de muncã, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberalã, demonstratã cu documente corespunzãtoare de cãtre persoana care a desfãşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzãtoare profesiei sau specializãrii sale, prin raportare la domeniul
general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învãţãmântului în România

Daca ne raportam la acest text de lege , nu reiese ce sustine cei de la resursele umane.

D.p.m.d.v. este gresit calculul dvs. , intrucat ati raportat perioada lucrata la durata timpului de munca.

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in specialitate dumitru_magda2002 dumitru_magda2002 Daca o persoana a lucrat cu contract de munca 8 luni cate 4 ore/zi si vrea sa se angajeze pe un post care necesita 6 luni de vechime in acea specialitate are ... (vezi toată discuția)
Vechime consilier juridic IORDANA IORDANA O persoana care a ocupat timp de un an functia de consilier juridic , fiind angajat cu timp partial - 4 ore poate ocupa functia publica de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)