Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
august- decembrie 2008 CIM cu 4h/zi deci 2,5 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie-decembrie 2009 CIM cu 4h/zi deci, 6 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie- aprilie 2010 CIM cu 4h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
mai- decembrie 2010 CIM cu 2h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie -martie 2011 CIM cu 2 h/zi deci, 16 zile lucrate cu norma intreaga
Dupa socoteala mea imi iese 1an si o luna lucrate cu norma intreaga. Corect?Trebuie sa calculez vechimea in specialitatea studiilor unui salariat si nu vreau sa gresesc.
Multumesc!
1 an lucrat cu timp partial = 1 an lucrat cu norma intreaga = 1 an vechime in munca .
Vechime in specialitate=perioada de timp cat o persoana este incadrata in munca, in baza unui CIM /raport de serviciu, etc. pe o functie care presupune aplicarea studiilor absolvite.
Prin urmare, in opinia mea, calculul trebuie sa se faca la fel ca si cel mentionat de mine pentru vechimea in munca.
Doamna de la resurse mi-a spus ca se calculeaza vechimea in specialitatea studiilor proportional cu timpul lucrat, adica ai lucrat ex. 2 ani cu 4h/zi vechimea este de 1 an cu norma intreaga. Ca cica, ei sunt bugetari si aplica legea 188/1999 a fct. publici si ca intradevar se considera un an partial= an intreg la calcul pensie pensie. De aceea v-am spus ca nu se calculeaza asa nu ca sa ma contrazic cu dumneavoastra. Pe mine ma interesa daca am calculat corect cum am postat timpul partial cu timpul cu norma intreaga. Multumesc!
Niciun articol din Legea nr.188/1999 nu se refera la calculul vechimii in specialitate si nici nu este aplicabila personalului contractual din institutiile publice.
Uitati ce prevede art. 3 lit. l) din H.G. nr. 611/2008 : vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcţiei publice - experienţa dobânditã în temeiul unui contract individual de muncã, a unui raport de serviciu sau ca profesie liberalã, demonstratã cu documente corespunzãtoare de cãtre persoana care a desfãşurat o activitate într-o funcţie de specialitate corespunzãtoare profesiei sau specializãrii sale, prin raportare la domeniul
general de absolvire a studiilor potrivit nivelurilor de organizare a învãţãmântului în România
Daca ne raportam la acest text de lege , nu reiese ce sustine cei de la resursele umane.
D.p.m.d.v. este gresit calculul dvs. , intrucat ati raportat perioada lucrata la durata timpului de munca.