O persoana care a ocupat timp de un an functia de consilier juridic , fiind angajat cu timp partial - 4 ore poate ocupa functia publica de consilier juridic, grad Asistent, treapta de salarizare 3? Se poate considera ca are un an vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii acestui post?
nici eu nu cred ca se poate. :) odata pe pentru stabilirea celorlalte drepturi,vechimea in munca revine la jumatate( perioada efectiv lucrata), nu vad de ce s-ar face rabat in cazul recrutarii....
E vorba de vechimea in specialitate, nu vechimea in munca!! Vechimea in specialitate reprezinta perioada de timp cat o persoana a ocupat un post corespunzator studiilor absolvite, fara a se face nicaieri mentiunea privitor la tipul de norma pe care a fost angajat. In acest caz, este indeplinita conditia de vechime in specialitate pentru fp consilier juridic, grad asistent treapta III. Vechimea in munca va fi de 6 luni.
Din cate comisii de concurs la functiile publice am vazut, in nici una nu s-au luat in considerare fractiunile de norma drept echivalente cu norma intreaga de 8 ore.
Chiar crede cineva ca un consilier juridic incadrat cu 4/2 ore sau o ora pe zi are aceeasi experienta/competenta cu unul care a lucrat cu norma intreaga, 8 ore/zi?#-o
Oare si la intrarea in magistratura se echivaleaza fractiunile de norma cu norma intreaga?...
Voi fi in totalitate de acord cu dvs. daca imi indicati un text de lege in vigoare care sa prevada faptul ca vechimea in specialitate se calculeaza conform timpului efectiv lucrat:(. Cum ramane cu principiul "unde legea nu distinge, nici legiuitorul nu trebuie sa o faca"???