avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansare functionar public angajat temporar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansare functionar public angajat temporar

va rog daca este posibil sa imi raspundeti urgent: sunt functionar public angajat pe un post temporar vacant de consilier juridic asistent treapta 3. mentionez ca postul pe care am fost angajat este de consilier juridic asistent treapta 1.
De ce am fost angajat pe treapta 3 cand postul este de treapta 1 ?
daca exista posibilitatea sa avansez in treapta in anul 2010 ?
In baza caror legi se pot face aceste schimbari.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:17, 18 Decembrie 2010
in baza legii 188/1999, Legii nr. 330/2009, legii nr. 611/2008, OG nr. 6/2007 trebuie sa aveti o vechime de 1 an in institutie pentru a avansa cu acordul angajatorului
va multumesc pentru precizari dar in legea 330/2009 precizarea referitoare la avansare se refera doar la f.p. definitivi ori eu sunt angajat pe un post temporar vacant de f.p.
Ce nu inceteaza pe mine sa ma uimeasca este gratia cu care institutiile publice "danseaza" printre posturile pe care le au in organigrama.
Legea spune ca daca fp respectiva era asistent 1, asa trebuia angajata si persoana care o ocupa temporar (adica trebuia gasita o persoana care sa indeplineasca conditiile de studii si cu o vechime in specialitate de minim 3 ani pentru treapta 1 de salarizare!!!!!).
Structura fp respective (clasa, grad si treapta de salarizare) nu se poate modifica, intrucat ea apartine persoanei care are raportul de serviciu temporar suspendat si trebuie sa-si gaseasca fp exact asa cum era cand a plecat.
De ce v-au angajat pe dvs. asistent treapta 3 din moment ce treapta de salarizare a fp era 1??? Din doua motive: ori nu aveti vechimea in specialitatea studiilor de minim 3 ani si nu au mai avut timp sa caute o persoana corespunzatoare (dar asta mi se pare cam ilegal, pentru ca nu poti jongla cu o functie publica cum te joci cu niste mere in aer), ori aveti vechimea si au vrut sa faca economie la salariu (ceea ce iarasi mi se pare prostie si ar trebui "trasi de maneca"). In functie de cele doua situatii descrise mai sus, actionati in consecinta (discutati cu cei de la RU, poate refac incadrarea), insa nu puteti avansa in treapta de salarizare si nici promova in grad profesional pe o fp temporar vacanta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se gaseste obligativitatea cu incadrarea in functie publica pe treapta in 2010 Geanina Chircan Geanina Chircan Buna ziua , anul acesta , 2010 , luna mai , am ocupat functia de cons juridic asistent , treapta 3 , pana in mai 2010 am fost contractual- ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)