avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul vechime in specialitatea studiilor

Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
august- decembrie 2008 CIM cu 4h/zi deci 2,5 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie-decembrie 2009 CIM cu 4h/zi deci, 6 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie- aprilie 2010 CIM cu 4h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
mai- decembrie 2010 CIM cu 2h/zi deci, 2 luni lucrate cu norma intreaga
ianuarie -martie 2011 CIM cu 2 h/zi deci, 16 zile lucrate cu norma intreaga
Dupa socoteala mea imi iese 1an si o luna lucrate cu norma intreaga. Corect?Trebuie sa calculez vechimea in specialitatea studiilor unui salariat si nu vreau sa gresesc.
Multumesc!
Pai este al doilea fct. public care imi spune asa ceva. Sa inteleg ca, vechimea in specialitatea studiilor este de 7 ani sau cat? Pe cuvant m-am impotmolit de tot cu calculul asta. Vine experta contabila si imi sooteste ca si mine adica calculul de mai sus. Ma intereseaza sa am 5 ani vechime in specialitatea studiilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
asmotortrade, utilizator
"Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem".
Acest principiu tine seama de faptul ca, unei formulari generale a textului legal trebuie sa-i corespunda o aplicare a sa tot generala, fara a introduce distinctii pe care legea nu le contine.

Prin urmare, in speta, atat timp cat legea nu reglementeaza modul de calcul al vechimii in specialitate nu vad de ce s-ar calcula in mod diferit ca ci cel al vechimii in munca.
Va multumesc pt. raspunsuri si rabdare dar stiti ca cu functionarii de la sta nu e de gluma si nu vreau sa fiu pacalita de aceea tot intreb.
Nu toti sunt la fel .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in specialitate dumitru_magda2002 dumitru_magda2002 Daca o persoana a lucrat cu contract de munca 8 luni cate 4 ore/zi si vrea sa se angajeze pe un post care necesita 6 luni de vechime in acea specialitate are ... (vezi toată discuția)
Vechime consilier juridic IORDANA IORDANA O persoana care a ocupat timp de un an functia de consilier juridic , fiind angajat cu timp partial - 4 ore poate ocupa functia publica de consilier juridic, ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)