avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Concediu de maternitate pentru un angajat care in ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Concediu de maternitate pentru un angajat care in acelasi timp lucreaza si ca si PFA

Buna ziua,

Sunt angajata din 2011 la o firma, dar in acelasi timp in timpul liber lucrez ca PFA. Am inteles ca, ca simplu PFA ca sa iei indemnizatia pentru concediul de maternitate trebuie sa ai platit cel putin o luna de stagiu de cotizare, adica cota 0.85%, in ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului de maternitate.

Avand in vedere ca, ca angajat al firmei la care lucrez s-au platit toate taxele si impozitele pentru mine, mai trebuie platita acea cota mai sus mentionata?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:59, 7 Mai 2015
Buna seara,
Daca nu este platita cota de 0.85% sumele respective nu vor intra in baza de calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt concediu medical/maternitate v_florina v_florina Buna ziua, In situatia in care, din ultimele 12 luni anterioare unui concediu medical/ maternitate, o persoana a achitat contributia de 0,85% pentru 10 luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate, nedumeriri Christinne2013 Christinne2013 Buna seara, Am lucrat in perioada Ianuarie-Iunie 2013 cu 1350 ron/luna, din luna Iulie nemaiplatind asigurarea de sanatate. Am dpn 27 Noiembrie. Pentru a ... (vezi toată discuția)