avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa si anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa si anexa

am cumparat un teren cu casa , iar in curte exista si o anexa care este prevazuta in contractul de vanzare cumparare. Doresc , in timp sa demolez casa, dar momentan ma incurca f tare acea anexa. Fiind prevazuta in contract imi trebuie autorizatie de demolare? Este o anexa din lemn, veche.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:14, 29 Iunie 2009
pentru demolare nu aveti nevoie, dar pentru o noua constructie, da.
Daca este cuprinsa in planul anexa titlului de proprietate,aveti nevoie de autorizatie de desfiintare/demolare.Vedeti L 50/1991 actualizata, Art.8

[ link extern ]
buna ziua
pentru orice demolare constructie cuprinsa in acte si inregistrata la taxe si mpozite pentru care platiti impozit pe cladire va trebuie autorizatie de demolare altfel sunteti pasibila de amenda de la inspectia in constructii care este destul de maricica .
Cand ati cumparat cu contract de vanzare-cumparare, casa si terenul au avut cadastru?In ultimii 10 ani numai asa s-a putut cumpara!
Daca anexa figureaza in cadastru este obligatorie autorizatia de demolare, pentru-ca altfel veti avea probleme cand se va reface cadastrul conform noii configuratii(noii case)
Daca nu exista cadastru...e mai simplu...
Corect...trebuie vazut ce este prevazut in cartea funciara. Solicitati un extras de informare si vedeti exact situatia. Si apoi o sa vedeti ce si cum trebuie facut.

Alte discuții în legătură

O sera cucu_bau cucu_bau O sera (unde se vor planta flori) are caracterul unei constructii temporare sau permanente? va multumesc pentru eventualele raspunsuri. (vezi toată discuția)
Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie magazin eX3nna eX3nna Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am si eu o problema. Am o casa la tara + teren (la vreo 60 km de Bucuresti, aproape de Videle) si as dori ca ... (vezi toată discuția)