avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa si anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa si anexa

am cumparat un teren cu casa , iar in curte exista si o anexa care este prevazuta in contractul de vanzare cumparare. Doresc , in timp sa demolez casa, dar momentan ma incurca f tare acea anexa. Fiind prevazuta in contract imi trebuie autorizatie de demolare? Este o anexa din lemn, veche.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:14, 29 Iunie 2009
Am recitit Legea 50/9.Iata ce am gasit in sprijinul celor spuse de mine, ca este necesara autorizatia de desfintare...
Art 1/1
Art 3/h
Anexa2
...........
6.Clădiri de importanţă redusă
Construcţii cu funcţii obişnuite, cu un grad de risc scăzut, care afectează un număr redus de oameni:
a)clădiri de locuit cu S+P+1E, cu maximum 6 apartamente, inclusiv anexele gospodăreşti ale acestora;
..................................................................
g)dependinţe şi anexe gospodăreşti: garaje, bucătării de vară, grajduri, şuri şi altele asemenea;
h)construcţii cu caracter provizoriu.

7.Construcţii cu caracter provizoriu
Construcţiile autorizate ca atare, indiferent de natura materialelor utilizate, care, prin specificul funcţiunii adăpostite ori datorită cerinţelor urbanistice impuse de autoritatea publică, au o durată de existenţă limitată, precizată şi prin autorizaţia de construire.
De regulă, construcţiile cu caracter provizoriu se realizează din materiale şi alcătuiri care permit demontarea rapidă în vederea aducerii terenului la starea iniţială (confecţii metalice, piese de cherestea, materiale plastice ori altele asemenea) şi sunt de dimensiuni reduse. Din categoria construcţiilor cu caracter provizoriu fac parte: chioşcuri, tonete, cabine, locuri de expunere situate pe căile şi în spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine, pergole ori altele asemenea. În sensul prezentei legi realizarea construcţiilor provizorii se autorizează în aceleaşi condiţii în care se autorizează construcţiile definitive.

Eu va sfatuiesc sa luati o singura data autorizatie de demolare pentru toate cladirile, sau si mai bine, autorizatie de constructie+demolare, astfel scurtati timpii de autorizare, care nu sunt neglijabili!

Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2009
doina_manuela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
O sera cucu_bau cucu_bau O sera (unde se vor planta flori) are caracterul unei constructii temporare sau permanente? va multumesc pentru eventualele raspunsuri. (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie magazin eX3nna eX3nna Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am si eu o problema. Am o casa la tara + teren (la vreo 60 km de Bucuresti, aproape de Videle) si as dori ca ... (vezi toată discuția)