avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa si anexa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa si anexa

am cumparat un teren cu casa , iar in curte exista si o anexa care este prevazuta in contractul de vanzare cumparare. Doresc , in timp sa demolez casa, dar momentan ma incurca f tare acea anexa. Fiind prevazuta in contract imi trebuie autorizatie de demolare? Este o anexa din lemn, veche.
Cel mai recent răspuns: doina_manuela , utilizator 22:14, 29 Iunie 2009
Este vorba de complexitatea contrucţiei anexei.S-ar putea să nu aveţi nevoie de autorizaţie de demolare.Adresaţi-vă la Inspectoratul de Construcţii şi veţi primi un răspuns competent.
doina_manuela a scris:

Cand ati cumparat cu contract de vanzare-cumparare, casa si terenul au avut cadastru?In ultimii 10 ani numai asa s-a putut cumpara!
Daca anexa figureaza in cadastru este obligatorie autorizatia de demolare, pentru-ca altfel veti avea probleme cand se va reface cadastrul conform noii configuratii(noii case)
Daca nu exista cadastru...e mai simplu...



Doamna are dreptate. Daca anexa este in fisa de amplasament, aveti nevoie de autorizatie de demolare.
Nu e nevoie sa mai mergeti la cadastru sau inspectia in constructii.
Data post: Luni, 29 Iunie 2009, 08:33
Subiect: RE: casa si anexa

Este vorba de complexitatea contrucţiei anexei.S-ar putea să nu aveţi nevoie de autorizaţie de demolare.Adresaţi-vă la Inspectoratul de Construcţii şi veţi primi un răspuns competent.


Multumesc pt sugestie.Voi consulta Inspectoratul de Constructii
In ce consta anexa ?
Nu e intotdeauna obligatorie autorizatia , atata vreme cat aceasta a fost facuta din lemn.
anexa e facuta din lemn, dar in contractul de vanzare cumparare, aceasta are numar cadastral.

Alte discuții în legătură

Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
O sera cucu_bau cucu_bau O sera (unde se vor planta flori) are caracterul unei constructii temporare sau permanente? va multumesc pentru eventualele raspunsuri. (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie magazin eX3nna eX3nna Buna ziua. Nu stiu daca am postat unde trebuie. Am si eu o problema. Am o casa la tara + teren (la vreo 60 km de Bucuresti, aproape de Videle) si as dori ca ... (vezi toată discuția)