Buna ziua!
O sa va prezint problema mea ca o mica poveste ca sa pot primi un raspuns cat mai clar de la dv-stra....
Ion si Ioana au un baiat si o fata (Ana si Laur) iar Ion mai are
si un baiat dintr-o relatie anterioara (Mihai),baiat pe care l-a recunoscut...Ioana moare in 2011 iar ion moare in 2014...nu s-a facut nicio o succesiune dupa decesul celor doi.La un an de la decesul lui Ion,Laur deschide succesiunea la un notar public...Ana si Mihai nu s-au prezentat neputand din motive personale chiar daca au fost citati de doua ori la un interval de 15 zile de la deschiderea succesiunii...deci a trecut cam o luna de la deschiderea succesiunii....Ce se intampla in acest caz?Ana si Mihai au pierdut dreptul la orice mostenire?Sau ce urmeaza sa se intample? Va rog sa imi oferiti un raspuns cat mai detaliat daca se poate...
Stiu ca multi oferiti raspunsuri gratis din timpul dv-stra liber si va multumesc foarte mult...
Imi cer scuze daca aceasta postare este prea lunga...
Va doresc o zi buna si va multumesc inca o data!
Odata ce exista declaratia de acceptare, mostenitorul nu este considerat strain de succesiune prin neacceptare.( termenul de acceptare a succesiunii conform Codului civil in vigoare este de 1 an ).
Declaratia de acceptare poate fi constituita intr-un inscris sub semnatura privata sau intr-un inscris autentic.
Actele de acceptare pot fi tacite, implicite.
In cazul in care nu se poate proceda la dezbaterea succesiunii si la partajare pe cale notariala, judecatoria in a carei raza teritoriala s-a situat ultimul domiciliu al defunctului este competenta a transa un asemenea diferend.
Buna ziua!
Revin cu o noua intrebare...
Se pare ca unul dintre copii a reusit a obtinut certificat de mostenitor dupa ce ceilalti doi mostenitori nu s-au prezentat la dezbaterea succesiunii...Ce pot acum sa faca cei doicare nu s-au prezentat?Care este calea de urmat?Cel care are acum certificat de mostenitor este propietar in totalitate si ceilalti doi si-au pierdut dreptul la mostenire?
Va mulstumesc!
daca succesorii nu se prezinta la termenul fixat si comunicat de notar, acesta indruma mostenitorul care a cerut dezbaterea succesiunii sa ceara acest lucru in instanta .
neexistand inscrisuri certe de renuntare la succesiune , din partea celorlalti doi succesori, notarul nu putea sa dezbata succesiunea.
stiti dvs sigur ca fratele vitreg a obtinut certificatul de mostenitor ? ati fost cumva citati sa va prezentati in instanta si nu v-ati prezentat ? pt ca , in cazul acesta, intr-adevar eredele care a cerut dezbaterea succesiunii, putea obtine certificatul de mostenitor .
care este motivul pt care nu v-ati prezentat la notar ? ati avut motive intemeiate? puteti proba imposibilitatea dvs si a surorii de a va prezenta la termenele comunicate de catre notar?
de ce nu ati cerut o consultatie unui avocat sau unui notar , in prealabil ??
Nu fratele vitreg a obtinut certificatul de mostenitor ci celalat frate...Citatia a fost facuta de catre notarul public si nu de instanta iar cei doi mostenitori care nu s-au prezentat nu au renuntat in absolut nici un fel la mostenire...doar ca nu s-au prezentat....unul din cauza ca nu a putut lipsi de la locul de munca iar unul din cauza unor probleme de sanatate...si intentionau se se prezinte la urmatoarea citatie...dar succesiunea a fost deschisa pe 1 aprilie si ei au fost citati pe 15 aprilie si 30 aprilie dupa care se pare ca succesiunea a fost inchisa si el a obtinut certificatul de mostenitor pe data de 30 aprilie...in principiu,cei doi nu s-au prezentat bazandu-se pe faptul ca vor fi citati din nou dar se pare ca dupa o luna si 2 citatii notarul a decis sa puna capat...nu stiu ....Cat despre certificatul de mostenitor,am o copie pe care mi-a lasat-o el....iar mostenirea a fost acceptata tacit de cei doi...cred
Succesiune
skoyles
Fiind noua , pentru inceput vreau sa salut toti utilizatorii acestui forum si sa multumesc adminilor pentru stralucita idee de a \'\'construi\'\' acest forum ... (vezi toată discuția)