avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune: am deschis un proces de anulare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune: am deschis un proces de anulare a unui cert. de moștenitor eliberat ...

Am deschis un proces de anulare a unui cert. de moștenitor eliberat din p.c.t nostru de vedere în fals.Suntem 4 frați unul deschide succes.dupa un parinte fara să anunțe notarul că ceilalți au acceptat tacit moștenirea(legea 18 FF) .Fratii nu s-au prezentat la notar iar decizia a fost că fratele este unic moștenitor iar ceilalți sunt straini de succesiune prin neacceptare. Va rog sa mi spuneti daca e posibil așa ceva și putem contesta în instanță.multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:23, 31 Ianuarie 2023
Cei cu vocație succesorală, care nu au facut acte de acceptare expresă sau tacită in termenul legal de 6 luni de la deces, vor fi considerati străini de moștenire, adică nu vor mai putea dezbate succesiunea.

Ce motive aveți pentru a obține în instanță anularea certificatului de moștenitor`?
Din motive independente de voința lor nu s-au putut prezenta`?
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2023
Dapix, utilizator
Rsp.ei au acceptat tacit succesiunea legea 18,cerere ptr.reconstituire) și n au considerat că trb.sa se prezinte.Notarul trb.sa- l întrebe pe fratele care a deschis succes.Toti aveau drepturi egale.multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-au fost notificați de NOTAR să se prezinte la succesiune`?

Dacă considerați că notarul a greșit, instanța de judecată va decide.
Dapix, utilizator
Un frate n a fost citat despre ceilalți doi nu stim și sunt decedati
notarul a citat fratii care nu s-au prezentat? eu ma indoiesc de faptul ca e un fals. consultati un avocat si explorati variantele.
adriandimitriu, utilizator

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii teo1980 teo1980 Buna ziua, Va rog mult sa ma sfatuiti in solutionarea unei probleme privind dezbaterea mostenirii. In august 2007 a decedat tatal meu. Mama este in ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)