Am deschis un proces de anulare a unui cert. de moștenitor eliberat din p.c.t nostru de vedere în fals.Suntem 4 frați unul deschide succes.dupa un parinte fara să anunțe notarul că ceilalți au acceptat tacit moștenirea(legea 18 FF) .Fratii nu s-au prezentat la notar iar decizia a fost că fratele este unic moștenitor iar ceilalți sunt straini de succesiune prin neacceptare. Va rog sa mi spuneti daca e posibil așa ceva și putem contesta în instanță.multumesc
Cei cu vocație succesorală, care nu au facut acte de acceptare expresă sau tacită in termenul legal de 6 luni de la deces, vor fi considerati străini de moștenire, adică nu vor mai putea dezbate succesiunea.
Ce motive aveți pentru a obține în instanță anularea certificatului de moștenitor`?
Din motive independente de voința lor nu s-au putut prezenta`?
Rsp.ei au acceptat tacit succesiunea legea 18,cerere ptr.reconstituire) și n au considerat că trb.sa se prezinte.Notarul trb.sa- l întrebe pe fratele care a deschis succes.Toti aveau drepturi egale.multumesc
Succesiune
mamymeu82
mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)