avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am urmatoarea speta: Tatal meu a murit in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am urmatoarea speta: Tatal meu a murit in urma cu ...

Buna ziua, am urmatoarea speta:
Tatal meu a murit in urma cu 10 ani si acesta are 3 copiii(unu dintr-o casatorie anterioara de mama mea) si 2 copii cu mama mea si acum 3 ani am depus actele pentru succesiune la notar si am declarat ca suntem 3 frati de care nu stim de al 3 si in urma verificarilor s-a gasit si fratele care are pretentia la succesiune la o suma foarte mare fata de valoarea reala a bunurilor. Mentionez ca tatal nostru si-a facut si testament in care ne-a lasat toate bunurile doar mamei mele(ultima sotie)si celor 2 copii avuti cu ea. Cum putem ajunge la o intelegere cu fratele care vrea o suma foarte mare fata de valoarea reala a bunurilor, sau ce ma sfatuiti sa facem? Va multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri. Stima!
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai , spuneti dvs. , puteti ajunge la o intelegere cu fratele ? La notar se pot dezbate succesiunile cand fiecare succesor e de acord cu cota lui , conform legii . Daca nu va intelegeti , mergeti in instanta , nu e alta solutie . Puteti face succesiunea la notar , iar partajul in instanta , ca , de fapt , problema dvs. la partaj este . V-ar costa ceva mai putin , ca justitia costa , nu-i gratis ..
va multumesc mult pentru raspuns, vom contacta un evaluator pentru evaluarea bunurilor, am incercat sa-i oferim o suma de bani raportat la cota lui si nu o doreste pe motiv ca el doreste mult mai mult fara a avea un calcul pentru suma ceruta, el daca nu este de acord cu acceptarea succesiunii are dreptul sa ceara un rand de chei de la apartamentul unde sta mama mea?
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca va accepta lucrarea evaluatorului ? ca daca nu , o faceti degeaba si tot la instanta ajungeti . Iar instanta va va cere o noua evaluare , de data aceasta cu evaluator expert judiciar , numit de ea . Daca ati putea sa-l convingeti sa se prezinte la dezbatere la notar , doar cat sa se emita certificatul de mostenitor pe cote ( fara partaj , deoarece doar la partaj se stabileste cine primeste bunul si cine o suma , atunci cand toti sunteti de acord ) , ar fi bine , ca in justitie costa mult mai mult sa si dezbateti succesiunea , sa faceti si iesirea din indiviziune . Dar , daca va vrea sa atace testamentul , notarul nu va mai putea face nimic si va va trimite la instanta . Binenteles ca , pana nu este stabilit oficial ca este coproprietar pe o cota din apartament , nu are nici un drept sa ceara o cheie , nici macar sa intre acolo . In locul dvs. , eu l-as lasa pe el sa ceara dezbaterea succesiunii , daca vrea mostenire . Asa , va trebui ca el sa avanseze toate cheltuielile ( taxe de timbru , costul expertului ) , iar la sfarsit , ii veti plati - toti succesorii - cota-parte din acestea , proportional cu partea de mostenire a fiecaruia . De ce sa le avansati dvs. ?
Păi dacă există deja un testament lăsat chiar de tatăl dv în care acel frate NU este inclus, ce rol mai are fratele în această ecuație, că nu înțeleg ? El poate să atace testamentul, dar probabil că trebuie să aducă niște dovezi care să arate că tatăl dv nu era în deplinătatea facultăților mintale când a făcut testamentul, sau că semnătura este falsă, etc...

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 7 ani? George02 George02 Bunica mea a decedat in iunie 2003 si m-a desemnat drept unic mostenitor.Precizez ca masa succesorala este compusa dintr-un apt. de 2 camere si un loc de veci, ... (vezi toată discuția)
Mostenire. dia2000 dia2000 Am si eu o intrebare va rog. Bunicii mei au dcedat in urma cu 9 ani , primul a decedat bunicul,iar dupa 6 luni a decedat bunica mea. Acum, bunicul a mai fost ... (vezi toată discuția)