avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Schimbare contor curent electric
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbare contor curent electric

As dori sa ma informati cu privire la schimbarea/inlocuirea contoarelor pt energie electrica:
In ce conditii se schimba acestea si ce anume se factureaza consumatorului cu aceasta ocazie?
Am auzit ca daca se constata ca sunt defecte se recalculeaza din urma consumul si se factureaza;
Cum se face aceasta recalculare, pana la ce perioada in urma si cum se decide consumul real care n-a fost inregistrat de contor.
Deasemeni as dori sa stiu cum se poate demonstra/proba de catre angajatii EON ca contorul a fost defect si nu a inregistrat tot consumul? Cum poti fi sigur ca nu e un abuz din partea lor si la cateva luni iar vin sa ti-l schimbe pe motiv ca e defect si iar factureaza consum "neinregistrat" Si cam ce durata de viata au aceste contoare?

As vrea cine poate sa imi lamureasca aceste aspecte deoarece parintii mei au primit o factura in urma unei schimbari de contor ca fiind defect, avand o valoare de aprox 800 ron, dar pe care nefiind in stare sa umble la Relatii cu Clientii au platit-o fara a face vreo contestatie.

Multumesc frumos de lamuriri,
Cel mai recent răspuns: Lazar_s , utilizator 09:02, 12 Mai 2015
Se recalculeaza pe estimarea consumului aferent anului anterior
Pentru a proba starea contorului este necesara expertiza tehnica
La contoarele electronice de acum, nu mai exista "nu a inregistrat tot consumul"; ori functioneaa, ori nu.
si expertiza cine o face? tot firme sau subcontractanti EON? Daca e asa, e clar loc de destul abuz pana sa schimbe toate contoarele in cele electronice...
mersi de reply!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contor electric defect Alina Alina Alina Alina Buna ziua Avem urmatoarea problema in care ati putea sa ne ajutati cu un sfat In data de 14.12.2010 s-a efectuat un control din partea EON la sediu ... (vezi toată discuția)
Smecherie, adevar sau furt ? liviu f liviu f Buna ziua, Studiu de caz : -am o casa la tara unde locuieste o persoana; -pe data de 01 aprilie 2012 a fost inlocuit contorul de curent ... (vezi toată discuția)
Electrica mi- a schimbat contorul mariana v mariana v Am primit o instiintare prin posta ca mi s- a schimbat contorul la casa pentru ca nu functiona. Asta intamplandu- se fara ca eu sa fiu instiintata in ... (vezi toată discuția)