avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CINE PLATESTE IMPOZITUL CATRE STAT LA VANZARE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CINE PLATESTE IMPOZITUL CATRE STAT LA VANZARE APARTAMENT

Va rog sa mi spuneti,la vanzarea apartamentului,cine plateste impozitul catre stat si taxele notariale, eu vanzatorul?Sau doar cumparatorul plateste tot?.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:53, 7 Mai 2015
Impozitul se plateste de vanzator iar onorariul de regula se achita de cumparator depinde cum se inteleg partile dar impozitul e datoria clara a vanzatorului sa-l achite, este o taxa care se refera la banii primiti pe respectivul apartament.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
Cris1971, utilizator
Vanzatorul plateste impozitul pe vanzare iar taxele notariale le plateste cumparatorul daca nu se stabileste altfel.

Art. 1666 - NCC
Cheltuielile vânzării
(1) În lipsă de stipulaţie contrară, cheltuielile pentru încheierea contractului de vânzare sunt în sarcina cumpărătorului.
(2) Măsurarea, cântărirea şi cheltuielile de predare a bunului sunt în sarcina vânzătorului, iar cele de preluare şi transport de la locul executării sunt în sarcina cumpărătorului, dacă nu s-a convenit altfel.
(3) În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cine plateste pretul pentru precontractul realizat ... catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Cine plateste pretul pentru precontractul realizat la vanzarea unui apartament? Plateste cumparatorul sau se imparte suma intre cumparator si ... (vezi toată discuția)
Act aditional drept de servitute florina07 florina07 Buna ziua, anul trecut am cumparat un apartament de la un dezvoltator și am semnat un contract de vânzare cumpărare în care era stipulat drept de ... (vezi toată discuția)
Comanda magazin online livrata, clientul refuza primire moldenerg moldenerg Avem un magazin online si primim comenzi in flux constant. Cam una din 30 comenzi este data de clienti neserios, care refuza coletul. Deja am achitat ... (vezi toată discuția)