avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cine plateste pretul pentru precontractul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cine plateste pretul pentru precontractul realizat ...

Buna ziua,

Cine plateste pretul pentru precontractul realizat la vanzarea unui apartament? Plateste cumparatorul sau se imparte suma intre cumparator si vanzator?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 17:26, 29 Septembrie 2020
dacă părțile nu se înțeleg altfel, cumpărătorul.

Art. 1666
Cheltuielile vânzării
(1) În lipsă de stipulaţie contrară, cheltuielile pentru încheierea contractului de vânzare sunt în sarcina cumpărătorului.
(2) Măsurarea, cântărirea şi cheltuielile de predare a bunului sunt în sarcina vânzătorului, iar cele de preluare şi transport de la locul executării sunt în sarcina cumpărătorului, dacă nu s-a convenit altfel.
(3) În absenţa unei clauze contrare, cheltuielile aferente operaţiunilor de plată a preţului sunt în sarcina cumpărătorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste impozitul catre stat la vanzare apartament zefirzefir zefirzefir Va rog sa mi spuneti,la vanzarea apartamentului,cine plateste impozitul catre stat si taxele notariale, eu vanzatorul?Sau doar cumparatorul plateste tot?. ... (vezi toată discuția)
Act aditional drept de servitute florina07 florina07 Buna ziua, anul trecut am cumparat un apartament de la un dezvoltator și am semnat un contract de vânzare cumpărare în care era stipulat drept de ... (vezi toată discuția)
Comanda magazin online livrata, clientul refuza primire moldenerg moldenerg Avem un magazin online si primim comenzi in flux constant. Cam una din 30 comenzi este data de clienti neserios, care refuza coletul. Deja am achitat ... (vezi toată discuția)