avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de somaj?

Buna ziua,
In cazul in care angajatorul nu a platit obligatiile pentru somaj in ultimele 15 luni,pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:18, 8 Mai 2015
Legea nr.76/2002 , art.5 :
În sensul prevederilor prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii :
....
V. stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contribuţia de asigurări pentru şomaj atât de către asigurat, cât şi de angajator sau, după caz, numai de către asigurat, precum şi perioada pentru care persoanele asigurate în sistemul asigurărilor pentru şomaj prin încheierea unui contract de asigurare pentru şomaj au datorat şi au plătit contribuţia de asigurări pentru şomaj;
....

Asadar , legea nu prevede oblifgativitatea platii contributiei pentru ca perioada respectiva sa fie considerata stagiu de cotizare , ci prevede ca aceasta sa fie datorata.
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj cu conditia ca angajatorul a fi depus la ANAF declaratiile lunare nominale (D112) in care sunt specificate contributiile sociale datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca firma nu a platit asigurarile, pot sa beneficiez de somaj? (vezi toată discuția)
Taxe neplatite si intrarea in somaj oltul oltul am o vechime de 15 luni in actualul loc de munca,dar sunt aproape sigur ca angajatorul nu a platit taxele dupa mine (CAS,pensionare,somaj..nu stiu ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj analici analici Am o intrebare daca puteti sa ma ajutati :firma nu a platit darile catre stat ma afecteaza acest lucru deoarece pe anexa care se completeaza catre somaj scrie ... (vezi toată discuția)