avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

As vrea sa stiu, va rog, daca firma nu a platit asigurarile, pot sa beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: tgmm11 , utilizator 12:04, 18 Mai 2015
Legea nr.76/2002
art.5 In sensul prevederilor prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
....
V.stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-a datorat contributia de asigurari pentru somaj atat de catre asigurat, cat si de angajator sau, dupa caz, numai de catre asigurat, precum si perioada pentru care persoanele asigurate in sistemul asigurarilor pentru somaj prin incheierea unui contract de asigurare pentru somaj au datorat si au platit contributia de asigurari pentru somaj;
...

Astfel, legea prevede ca , contributia de asigurari pentru somaj sa fie datorata si nu achitata pentru a se lua in considerare perioada respectiva ca stagiu de cotizare la somaj.
:) Multumesc frumos!
1. Datorarea contributiilor se dovedeste cu intocmirea si depunerea la ANAF de catre angajator a declaratiilor lunare nominale (D112).

2. Daca au fost depuse aceste declaratii atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj? sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, In cazul in care angajatorul nu a platit obligatiile pentru somaj in ultimele 15 luni,pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Taxe neplatite si intrarea in somaj oltul oltul am o vechime de 15 luni in actualul loc de munca,dar sunt aproape sigur ca angajatorul nu a platit taxele dupa mine (CAS,pensionare,somaj..nu stiu ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Somaj analici analici Am o intrebare daca puteti sa ma ajutati :firma nu a platit darile catre stat ma afecteaza acest lucru deoarece pe anexa care se completeaza catre somaj scrie ... (vezi toată discuția)