avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta familiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta familiei

Casa desemnata drept locuinta a familiei conform conventiei matrimoniale poate fi lasata prin testament copilului meu dintr-o casatorie anterioara iar sotul supravietuitor sa nu aiba nicun drept asupra ei?Casa mentionez ca a fost dobandita de mine inainte de casatorie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:38, 8 Mai 2015
Nu are legătură locuința familiei cu dreptul de moștenire al soțului dvs.
Dacă ii faceți copilului testament și astfel încălcați rezerva succesorala a soțului, poate ataca testamentul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces ContSters458678 ContSters458678 Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna. intrebarea mea este daca eu se ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil dintr-o alta casatorie ContSters255097 ContSters255097 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil major dintr-o casatorie anterioara, dupa care am dori sa ne cumparam impreuna o ... (vezi toată discuția)