avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta in caz de contestatie la executare penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta in caz de contestatie la executare penala

Am avut un caz in care un condamnat aflat in penitenciarul Braila a formulat contestatie la executare la judecatoria Tecuci. Sentinta de condamnare pt omor deosebit de grav a fost data de Tribunalul Galati.
Eu am invocat necompetenta materiala, cf lui 598(1, lit d) si 598 (2) rap 597(1) si 553 (1). Dar procurorul a spus ca e necompetenta teritoriala, pt ca e vorba de o competenta alternativa. Eu stiu ca si judecatoria Braila, in circumscriptia careia se afla penitenciarul, poate fi competenta, dar n-ar trebui ca declinarea de competenta sa se faca in favoare instantei de grad mai mare, in speta Trib Galati?
N-am gasit nicaieri detalii, de asta am apelat la dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Declinare de competenta in favoarea altei instante GaneaO GaneaO Am facut contestatie impotriva unui proces verbal incheiat in localitatea Sendreni (GL) si eu am depus contestatia la Judecatoria Tecuci. Dupa 2 termene ... (vezi toată discuția)
Disjungera cauzei badila steluta badila steluta in urma unei plingeri penale in care am calitatea de reclamant am primit o comunicare in care pt. faptuitor pt. savirsirea infrac. prevaz. lde art. 215. ... (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP in care am invocat pe langa exceptia nulitatii relative si exceptia nulitatii ... (vezi toată discuția)