avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Declinare de competenta in favoarea altei instante
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Declinare de competenta in favoarea altei instante

Am facut contestatie impotriva unui proces verbal incheiat in localitatea Sendreni (GL) si eu am depus contestatia la Judecatoria Tecuci. Dupa 2 termene instanta s-a ponuntat in felul urmator:
Sc 1726: Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea JUDECÃTORIEI GALAŢI, instanţă căreia i se va înainta dosarul. Cu recurs în 5 zile de la pronunţare.
Ce trebuie sa fac acum???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:32, 10 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere sentinta data , aveti posibilitatea sa introduceti recurs in termenul de 5 zile sau sa nu o faceti , urmand ca in acest caz, sa asteptati primirea citatiei de la Judecatoria Galati, unde va fi pusa pe rol cauza in prima instanta.
Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Avand in vedere ca instanta competenta sa judece contestatia dvs. este Judecatoria Galati, urmeaza sa fiti citat in momentul stabilirii termenuluide judecata.
Trebuie sa asteptati sa fiti citata de judecatoria Galati, aceasta este instanta competenta sa judece plangerea contraventionala pe care ati formulat-o. Vedeti, in acest sens, art. 32 din OG nr. 2/2001.

O hotarare judecatoreasca pronuntata de o instanta necompetenta va fi casata de catre instanta de control judiciar, lucru pe care, sper, nu-l doriti.

:offtopic: Va rog sa nu mai deschideti alte topicuri, contravine regulamentului de postare in Forum si, oricum, nu veti primi alte raspunsuri. Daca mai aveti intrebari, apasati butonul "raspunde" si postati-le.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta in caz de contestatie la executare penala mirelaGB mirelaGB Am avut un caz in care un condamnat aflat in penitenciarul Braila a formulat contestatie la executare la judecatoria Tecuci. Sentinta de condamnare pt omor ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - primul termen syca_m syca_m Buna ziua, Tin sa va mulumesc pentru sfaturile date legate de subiectul[i] \"Permis suspendat pentru 30 de zile - ABUZ AL POLITIEI\"[/i]. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)
Necompetenta teritoriala donigao donigao Buna ziua, Am o actiune deschisa la o judecatorie in calitate de reclamant. Paratul a invocat in intampinare exceptia necompetentei teritoriale a ... (vezi toată discuția)