avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie Germania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie Germania

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in legatura cu alocatia acordata de statul german. Fostul sot lucreaza in Germania de aproximativ 10 luni. Fetita este in grija mea, el nu a mai platit pensia alimentara de mai bine de 2 ani, iar acum tot insista sa ii semnez acte pentru aceasta alocatie. Din ce am citit, am inteles ca alocatia se acorda parintelui care lucreaza in Germania si in grija caruia este copilul! Fetita fiind la mine, va rog sa-mi spuneti in ce conditii aceasta alocatie ar ajunge la mine (la copil) si nu la fostul sot. Si daca eu semnez acele formulare, el ar avea vreun drept asupra copilului (precizez ca nu are program de vizita), poate veni oricand doreste sa o ia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 9 Mai 2015
Alocatia nu va fi platita dvs , ci sotului care lucreaza in Germania.

Atata timp cat este tatal copilului are anumite drepturi ca si parinte chiar daca nu are un program de vizita stabilit.

Art. 5 din Protocolul nr. 7 la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, ratificată de România la 01.09.1994 spune că "soții se bucură de egalitate în drepturi și în responsabilități cu caracter civil, între ei și în relațiile cu copii lor în ceea ce privește căsătoria, pe durata căsătoriei și cu prilejul desfacerii acesteia iar dreptul la viața de familie este garantat de art. 8 din CEDO".

Art. 4 din Convenția asupra relațiilor personale care privesc copiii ratificată de România prin Legea nr. 87/2007 consacră dreptul fundamental atât al copilului cât și al părintelui, de a obține și întreține relații personale în mod constant și nerestrictiv: "Copilul și părinții săi au dreptul de a obține și de a întreține relații personale constant. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar în interesul superior al copilului."
Va multumesc mult pentru raspuns. Asta doream sa stiu daca banii ajung la mine sau la fostul sot. In conditiile in care el nu a platit pensia alimentara de aproape 3 ani si nu se implica in nici un fel in cresterea si educarea minorei, mai mult ca sigur acea alocatie ar ramane tot la el!!!
Iar in privinta programului de vizita, chiar daca legal el nu a avut nimic, de cate ori a solicitat copilul i l-am dat, deoarece am considerat ca este, in primul rand, dreptul copilului!
Neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa stiu? adania adania Din acest an am schimbat,la dorinta tatalui,care a deschis actiune,de comun acord in fata instantei programul de vizita minor.Printre altele,tatal are ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara si pastrarea drepturilor legale asupra ... Boogy33 Boogy33 Majorare Pensie alimentara si pastarea drepturilor legale asurpa minorului! Buna seara! Am o prietena care, doreste sa actioneze in instanta fostul sot ... (vezi toată discuția)
Program de relații personale. cât de legale sunt programele de vizitare și dacă minorul are dreptul să aibă relații personale cu părintii nerezidenți și in afara acestui program ? CUSTODIAN CUSTODIAN Vă rog să mă ajutați și să mă lămuriți dacă se poate. Nu am găsit nimic pe această temă. De ceva timp nu fac altceva decât să mă gândesc la ... (vezi toată discuția)