avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul sa stiu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul sa stiu?

Din acest an am schimbat,la dorinta tatalui,care a deschis actiune,de comun acord in fata instantei programul de vizita minor.Printre altele,tatal are dreptul de a lua copilul in luna august,2 saptamani,in timpul concediului sau de odihna, specificat acest lucru in cuprinsul hotararii.
Acu cateva zile tatal m-a anuntat prin mesaj ca a facut rezervari de concediu,fara a spune unde,in prima sapt din august, motiv pt care l-am rugat ca atunci sa imi aduca o adev ca este in co,de la angajator,si sa imi spuna si mie unde anume merge cu minorul,ceea ce l-a deranjat foarte tare.
Rugamintea mea este sa mi se spuna exact de catre persoane care cunosc aceste cazuri daca am dreptul sa stiu aceste lucruri,mentionez ca in trecut,din cauza programului ce vizita am avut nenumarate probleme cu tatal ,care nu a respectat hotararea,orele,zilele,locatia,a lasat copilul aiurea,etc.
Cel mai recent răspuns: adania , utilizator 13:49, 4 Iunie 2015
Dispozițiile art. 4 din Convenția asupra relațiilor personale care privesc copiii ratificată de România prin Legea nr. 87/2007 consacră dreptul fundamental atât al copilului cât și al părintelui, de a obține și întreține relații personale în mod constant și nerestrictiv: "Copilul și părinții săi au dreptul de a obține și de a întreține relații personale constant. Aceste relații personale nu pot fi restrânse sau excluse decât atunci când acest lucru este necesar în interesul superior al copilului".
"Constant" inseamna inclusiv pe durata programului de vizitare!
Sa-i cereti tatalui o adverinta ca este in concediu, mi se pare exagerat!
Sa-i solicitati informatii despre unde merge cu copilul si sa tineti legatura telefonica cu copilul, mi se pare normal. Mai depinde si de varsta copilului.
Daca tatal nu respecta programul de vizitare incuviintat, notificati-l! (fie si printr-o scrisoare/mail). Daca continua sa nu respecte programul puteti cere in instanta modificarea programului sau puteti face tatalui o plangere penala.
Mai bine ar fi insa sa incercati prin vorba buna, apoi corespondenta, si nu in ultimul rand, sa incercati facand apel la sentimentele dvs de mama (grija, afectiune etc)
adeverinta ca este in concediu e necesara tocmai ,pentru ca,in vechiul program de vizita,lua copilul,il ducea la diferite locatii,il lasa cu diferite persoane ,inclusiv singur cu concubina sau rudele acesteia,iar cand i s-a atras atentia de persoane abilitate ca nu e corect ce face,a motivat ca are treburi,are servici,are.......,asta in ideea in care il lua o zi in fiecare weekend.
deci treaba asta s-a discutat in instanta si i s-a impus tocmai ,pentru ca am fost de acord sa schimbam programul,sa faca dovada ca il ia cand e in concediu,sa se ocupe exclusiv de copil,fara a gasi tot felul de motivatii.
merci mult de raspuns,oricum.
Cum adica i s-a impus in instanta? Scrie in hotarare ca daca va pleca in concediu cu copilul trebuie sa detina o astfel de adeverinta?
in luna august nu e specificata o anumita perioada,doua saptamani, nu scrie ca trebuyie amandoua odata,nu scrie inceputul sau sfarsitul lunii,doar ca il ia atunci cand e in concediu,or,in concediu nu poti fi o luna intreaga,deci,as vrea sa stiu acest lucru,ca are co intr-adevar. reamintesc ca am avut nenumarate probleme cu el,facute pentru a ma sacai si necaji, doar ca are dreptul,fara a gandi la copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie germania iuliaiulia1972 iuliaiulia1972 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns, in legatura cu alocatia acordata de statul german. Fostul sot lucreaza in Germania de aproximativ 10 luni. ... (vezi toată discuția)
Obligatiile părintelui rezident ciprianilie35 ciprianilie35 in cazul custodiei comune cu domiciliul copilului la mama, in cazul in care pleca cu copilul in concediu cateva zile mama are obligatia sa ma anunte si pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizitare a minorului. Alina2011 Alina2011 Buna ziua! As dori sa va rog sa-miu spuneti si mie ce articol reglementeaza dretul de vizitare a minorului, obligatiile celui care are minorul in custodie, ... (vezi toată discuția)