avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... legislatie A.F.M.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

legislatie A.F.M.

exista un grup de firme. una din ele efectueaza doar import.
cand marfa ajunge in tara, fara a se umbla la ea, se factureaza catre firma mama, factura dintre ele fiind identica ca si continut cu factura de import.
firma care face importul este comodatara la firma mama, prin actul de comodat specificandu-se ca firma mama preia inclusiv deseurile de ambalaj de la firma comodatara( pur teoretic, caci firma care face import nu poate face contract cu un colector deoarece practic ea nu are ce sa dea colectorului, neumbland deloc la marfa importata, pe care o transfera doar firmei mama).
potrivit legislatiei a.f.m., firma care face import trebuie sa se inregistreze si sa depuna lunar declaratia catre a.f.m. in aceasta declaratie ea declara ca da spre valorificare (prin firma mama) o anumita cantitate de deseuri de ambalaj.
este corect asa?
astept pareri.
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
cristinatabarca, utilizator
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:47, 8 Mai 2015
deci care este intrebarea Dvs. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie fondul de mediu marianachelariu marianachelariu S-a emis o prima factura catre agentul colector de deseuri ambalaje reprezentand valorificare in scopul indeplinirii obiectivului individual. Firma colectoare ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea declararii europaletilor in declaratia pentru mediu georgeta.span georgeta.span Buna ziua, Am avea nevoie, daca e posibil, de un raspuns cat mai clar cu privire la tratamentul europaletilor ca ambalaje reutilizabile. Suntem o firma care ... (vezi toată discuția)
Trasabilitate deseuri ambalaje andc10 andc10 Referitor la trasabilitatea deseurilor de ambalaje in cazul in care incerci indeplinirea obiectivelor in mod individual: - deseurile de ambalaje le predau la ... (vezi toată discuția)