avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul fractii pedeapsa cu executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul fractii pedeapsa cu executare

Datele ar fi urmatoarele:

-S-a pronuntat o condamnare definitiva de 2 ani si 10 luni cu executare (2 ani condamnare cu suspendare , fiind in perioada de proba s-au adaugat celor 10 luni din actualul proces)
-S-au exectutat 10 luni de arest preventiv in primul caz
- A fost incarcerat pe data de 24.aprilie a.c. .
-Va fi incadrat in regimul semideschis dupa ce se termina perioada de carantina

Intrebare:

Daca nu va avea nici un raport sau comportament daunator si va iesi la munca , in jurul carei date ar trebui teoretic sa i se aprobe liberarea conditionata?

Din ce am citit eu am inteles urmatoarele: cf art 100 , alin 3 CP va putea fi liberat conditionat teoretic dupa executarea a 2/3 din totalul pedepsei (zile executate efectiv+zile castigate) dar nu mai devreme de executarea efectiva a jumatate de pedeapsa (34 luni : 2 = 17 luni din care s-au executat cele 10 luni de arest preventiv => rest de 7 luni de executat

Este adevarat sau am interpretat gresit legea?

Cel mai recent răspuns: ana_analia , utilizator 11:59, 10 Mai 2015
Nu e nimeni care sa ma lamureasca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata si anul de detentie !! Sonyaa Sonyaa In baza art 8 din L 39/2003 rap la art 2 pct b lit 18 din L 39/2003 condamna inculpatul XXX – fiul lui Xxxx şi Xxxx, născut la data de Xxxx în Xxxx ... (vezi toată discuția)
Regim executare pedeapsa + eliberare conditionata Driver_A Driver_A Va salut, va rog sa ma ajutati cu niste opinii avizate. Avand initial o condamnare de 10 luni cu suspendare, pt conducere sub influenta alcoolului ... (vezi toată discuția)