avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament de la strain!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament de la strain!!

cumpar un apartament prin agentie, de la un arab .Va trebui sa semneze contractul de vanzare-cumparare si sotia chiar daca nu este din romania (sotia). daca nu semneaza si sotia ce se poate intampla? Cum trebuie sa procedez? daca in actul de propietate nu este trecuta si sotia si se intocmeste contractul de vanzare-cumparare fara a specifica ca este casatorit ce se intampla ?

Data fiind imprejurarea ca bunul imobil este pe teritoriul Romaniei si actele sunt intocmite de un NP roman, legea aplicabila este codul civil roman.
In acest caz, daca nu respectati dispozitiile legale, actul translativ de proprietate va avea puncte sensibile, posibil de atacat in viitor.
Discutati cu notarul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent andreigeorgiana andreigeorgiana buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia ... (vezi toată discuția)
De ce clauze sa ma feresc? cata87scn cata87scn o prietena de-a soacrei mele,varsta de 77 de ani mi-a propus mie si sotiei mele sa imi dea casa ei cu contract vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cum poate soacra mea sa-i lase sotiei apartamentul ? cezaralexandru cezaralexandru Buna ziua, am si eu o intrebare. Soacra mea are un apartament pe care vrea sa-i lase sotiei mele. Sotia mea mai are 3 surori. Cum poate soacra mea sa-i lase ... (vezi toată discuția)