avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obligatia Ambasadei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obligatia Ambasadei

Buna ziua
as dori sa stiu daca in situatia in care Ambasada refuza sa trimita un act de casatorie pentru modificare exista o lege prin care poate fi obligata sa faca acest lucru . Nu am reusit sa aflu de nicaieri acest aspect si cand ma duc acolo as vrea sa fiu bine informata sa nu ma plimb de mai multe ori doar pentru ca un angajat nu stia.
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:14, 12 Mai 2015
Sa intelegem ca actul dvs. de casatorie a fost intocmit gresit? Din vina ofiterului de stare civila? Aveti nevoie de o rectificare a unor rubrici din cuprinsul actului de casatorie? Dati mai multe detali. Daca este vorba de o rectificare ambasada nu are obligatia de a face corespondenta in acest sens. Conform legii 119/1996 republicata rectificarea o solicitati dvs. personal ori prin imputernicit cu procura speciala.
Da a fost intocmit cu 2 greseli si nu am observat la timp. Trebuie modificat prenumele sotului si ziua nasteri.
Exista o firma care se ocupa de asa ceva (Imputernicit + procura speciala) ?
Firma nu exista insa puteti face procura unui avocat din localitatea dvs. daca nu aveti persoane apropiate in Romania.
Cine a gresit? Cei de la ambasada sau cei de la primarie? Unde anume v-ati casatorit? Prin imputernicire avocatiala nu puteti depune actele. Doar daca faceti o procura speciala, dar mai intai spuneti-ne unde a fost inregistrata casatoria.
la primaria dn tara respectiva. O sa incerc totusi sa intreb la Ambasada si daca nu se poate amanam pana ajungem iar acolo.
Multumesc frumos pentru sfaturi.

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Cretificate de nastere ilirjan24 ilirjan24 buna ziua.am si eu o intrebare...cum este posibil ca parinti unei majorene nu poate scoateva ,ultumesc un certificat de nastere de la primarie,nici macar cu ... (vezi toată discuția)
Dificultate inregistrare act casatorie danez in romania ContSters405063 ContSters405063 Buna ziua, Sunt cetatean roman, casatorita in strainatate cu un cetatean strain (danez). In urma casatoriei, numele de familie al sotului a devenit numele ... (vezi toată discuția)