Am o cauza care s-a judecat, s-a dat hotarare definitiva si irevocabila, la care eu am cerut revizuirea, pentru ca nu am fost parte in proces si ma afecta direct.
CPC insa spune ca termenul pentru solicitarea revizuirii este de 1 luna de la data hotararii definitive si irevocabile, termen pe care nu l-am respectat deoarece nu am stiut de acest proces.
Care sunt sansele sa fie judecata mai departe cauza?
Din cate am vazut in jurisprudenta sunt foarte multe cazuri de respingere a cererii de revizuire pe motivul nerespectarii termenului de depunere.
Ați solicitat revizuirea unei hotărâri definitive dată într-o acțiune în care nu ați fost parte. Nu ați avut calitate procesuală nici activă nici pasivă (ați arătat că nu ați știut de proces și nu ați fost parte).Ori, căile de atac împotriva oricărei hotărâri le exercită părțile care au figurat în procesul în care s-a pronunțat hotărârea respectivă ,succesorii lor în drepturi și procurorul.
Pe de altă parte, revizuirea poate fi solicitată doar pentru unul dintre motivele arătate de art. 509NCPC și numai de către părțile sau succesorii acestora.
Sentinta fost nefavorabila la ICCJ. Motivul principal asa cum am mentionat mai sus a fost nedepunerea cererii de revizuire in termen.
Ceea ce mi se pare putin ciudat ca nepracticant in domeniul juridic, este ca mi s-a acceptat cererea de revizuire la o instanta inferioara, apoi s-a declinat competenta catre ICCJ, pentru ca aici sa mi se spuna ca nu a fost depusa in termen.
Proceduri cedo
marinica71
am o hotarare definitiva si irevocabila la iccj intr un proces civil de stabilire a succesiunii unde mi s au incalcat mai multe drepturi.pot face o sesizare la ... (vezi toată discuția)
Revizuirea pedepsei
TITEL_08
VA ROG DACA PUTETI SA MI RASP SI MIE IN CE CONSTA REVIZUIREA PEDEPSEI ATUNCI CAND AI RAMAS DEFINITIV:
1.IN CE CONDITII POTI CERE REVIZUIREA PEDEPSEI?
2.IN CE ... (vezi toată discuția)