avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere apartament- utilitati neachitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere apartament- utilitati neachitate pe 4 luni

Am inchiriat un apartament unei societati din Bucuresti, printr-o agentie imobiliara.
(utilizat ca locuinta de serviciu pentru angajatii societatii).
In Procesul verbal de predare-primire a fost stipulat ca plata utilitatilor se va face de catre locator si acesta transmite spre decontare chiriasului.
Chiriasul este dator cu plata chiriei si a utilitatilor pe ultimele 4 luni si acum s-a retras din apartament.
Mi-au transmis un Act ad, (nesemnat de catre reprezentantii societatii!), cu rugamintea sa-l semnez, si sa retransmit catre ei.
L-am retransmis cu rugamintea sa-l semneze reprezentantii societatii si ca il voi semna si inregistra la ANAF cand mi se vor achita chiriile si utilitatile din urma.
As avea doua intrebari:
1. Cum pot rezilia contractul la ANAF, daca chiriasul nu coopereaza? (ca sa nu platesc in continuare impozit anticipat pentru chiriile neincasate)
2. Ce cai as avea sa-mi recuperez banii ? Doar Tribunalul? Si agentul imobiliar are vreo responsabilitate in cazul de fata?

Poate a mai fost cineva in aceasta situatie si ma poate ajuta:
Multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 09:14, 10 Mai 2015
1-Incheiati declaratie notariala pe proprie raspundere ca locatarul a inteles sa rezilieze unilateral contractul
2-Daca amiabil nu puteti solutiona,daca apreciati util si necesar puteti actiona locatarul in instanta
Între timp am mai studiat problema și am găsit următoarele:

conform noului Cod civil (2012),
dacă locatorul are un contract de închiriere sub semnătură privată, dar înregistrat la organul fiscal şi chiriaşul nu plăteşte chiria sau nu predă bunul la expirarea contractului, locatorul poate obţine direct executarea silită a chiriaşului.

Chiriasul fiind din Bucuresti, iar eu, locator, din jud.Covasna, va trebui să-mi găsesc un executor din București?
Care ar fi demersul, dacă cineva mă poate ajuta? Mulțumesc!
Găsiți un executor judecătoresc care are dreptul în circumscripția judecătoriei care este pe raza Curții de apel a ...(locul unde este situat imobilul respectiv- respectiv exec. jud. pentru București sect.....)Executorul, în urma unei cereri tip,(și a taxei aferente) depusă de d-voastră, va întocmi actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chiriaș Silv85 Silv85 Buna ziua! Am închiriat un apartament in numele surorii mele. Eu am procura, dar pe contract nu am specificat acest lucru deoarece a fost făcut la o agentie ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere imobil pe 12 luni Adinina Adinina In data de 27.08.2014 am semnat la o agentie imobiliara un contract de inchiriere a unui apartament, eu ca locatar iar reprezentantul agentiei, in numele si ... (vezi toată discuția)