avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere imobil pe 12 luni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere imobil pe 12 luni

In data de 27.08.2014 am semnat la o agentie imobiliara un contract de inchiriere a unui apartament, eu ca locatar iar reprezentantul agentiei, in numele si pentru locatori, pe un termen de 1 an, cu incepere de la data de 01.09.2014, pretul chiriei convenite intre parti fiind de 150Euro/luna. Am achitat suma de 300Euro, reprezentand chiria pe luna septembrie si garantia solicitata plus comisionul solicitat de agentie. Problema mea este urmatoarea: in ziua cand ma mutam in apartament, in 19.09.2014, am fost sunata de proprietar, acesta avand domiciliul in alta localitate, si am fost informata ca vor veni reprezentanti de la o alta firma imobiliara sa vada apartamentul, in vederea vanzarii acestuia. In aceasta zi am fost sunata si de reprezentantul agentiei imobiliare cu care am semnat ctr.de inchiriere, tema discutiei telefonice fiind urmatoarea: el este contactat de alte agentii imobiliare pentru vizitarea imobilului, sugerandu-mi sa-l contactez telefonic pe proprietar, pentru a afla ce are de gand cu apartamentul. Eu pot sa locuiesc linistita 12 luni, achitandu-mi la timp chiria lunara + celelalte cheltuieli adm., in acest imobil, in baza contractului incheiat?
Cel mai recent răspuns: Adinina , utilizator 18:46, 3 Octombrie 2014
PRoblema este daca agentul imobiliar era imputernicit sa semneze cotractul de inchiriere (print-o procura) de catre proprietar,a doua problema sunt clauzele din contract,trebuie sa cititi clauzele trecute la incetarea/denutarea unilaterala a contractuliu respectiv.Succes.
Astazi cand m-a sunat reprezentantul agentiei unde am semnat contractul mi-a spus ca imputernicirea din partea proprietarului e verbala, ca nu ar avea procura, dar nimeni nu-mi poate garanta ca spune adevarul, iar in ctr, e stipulat asa: Eu, locatara, prin reprezentant ma oblig de asemenea in aplicarea art.1796 si urmatoarele Cod civil: sa folosesc bunul cu prudenta si diligenta potrivit destinatiei stabilite prin contract; sa restitui bunul la incetarea din orice cauza a ctr.de inchiriere; Eu, locatara imi asum intreaga responsabilitate ptr.pastrarea si intretinerea apartamentului inchiriat, cat si pentru plata cheltuielilor care intervin pe intreaga perioada de inchiriere. Subinchirierea sau cedarea prezentului contract de inchiriere catre un tert fara acordul scris al locatorului, sunt interzise. Contractul de inchiriere inceteaza de drept la expirarea termenului convenit de parti, locatara fiind obligata sa anunte pe locator, cu cel putin 15 zile inainte, astfel locatarul fiind obligat sa restituie imobilul in buna stare asa cum la primit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte inchiriere apartament xInotia xInotia Buna ziua! As avea o intrebare legata de: ce are/nu are voie proprietarul sa faca in momentul inchirierii unui apartament. Situatia este cam asa: urmeaza ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartamente kindbutnottoomuch kindbutnottoomuch Buna ziua. Am mai postat aceasta intrebare ca raspuns la un subiect deschis de alta peroana, insa acel subiect banuiesc ca nu mai este urmarit. Vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasilor gondolkodom gondolkodom Proprietarul vine si spune in termen de 80 de zile sa parasiti apartamentul pentru ca vreau sa il vand. Pe contractul semnat cu agentia de imobiliare (nu cred ... (vezi toată discuția)