avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea chiriasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea chiriasilor

Proprietarul vine si spune in termen de 80 de zile sa parasiti apartamentul pentru ca vreau sa il vand. Pe contractul semnat cu agentia de imobiliare (nu cred ca s-a inregistrat la ANAF - as putea sa verific asta cumva?) se specifica inchiriere pe perioada nedeterminata. Din ce am citit in legea locuintei, evacuarea chiriasilor inainte de termenul din contract doar in cazuri de gen neplata chiriei, stricaciuni serioase, etc. In niciun caz pt ca brusc s-a hotarat sa il vanda.

Pe langa asta, contractul a fost semnat pe partea proprietarului de o prietena a acestuia, in locul lui, care e plecat in strainatate. Nu exista vreo imputernicire la notar in acest sens.

A spus cineva intr-un alt raspuns asa: "proprietarul poate solicita evacuarea lor prin procedura speciala instituita de noul cod de procedura civila, o procedura de urgenta, care se judeca cu celeritate, conditionata, insa, de notificarea chiriasilor prin executor judecatoresc cu 30 zile inainte de introducerea cererii si, de asemenea, prin cererea de evacuare pe drept comun, care dureaza mult mai mult."

Puteti sa-mi explicati aceste doua feluri de proceduri si cand se pot ele aplica?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2018
gondolkodom, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:37, 12 Martie 2018
1-Puteti vizualiza contractul inclusiv la agentia imobiliara care avea obligatia sa va inmaneze 1 exemplar al documentului
2-Locatorul pe langa drepturi si obligatii,in conytractul d elocatiune poate prevedea si anumite clauze speciale de reziliere de care normal dv ca si locatar ar trebui sa aveti cunostiinta fiind una dintre partile semnatare
3-Nu are legatura legea locuintei cu clauzele contractului de locatiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere eugen82 eugen82 Pentru un contract de inchiriere a unei locuinte semnat pe legea 114/1996, inainte de noul cod civil, pot sa cer rezilierea pentru neplata chiriei de catre ... (vezi toată discuția)
Clauze contract de inchiriere adele2012 adele2012 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin un imobil pe care l-am inchiriat cu suma de 400 euro, echivalentul in lei. Chiriasul insa a tinut ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)