avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Reziliere contract inchiriere

Pentru un contract de inchiriere a unei locuinte semnat pe legea 114/1996, inainte de noul cod civil, pot sa cer rezilierea pentru neplata chiriei de catre chirias pe calea cererii de evacuare de la art.1033 c.pr.civ? am inteles ca mai intai contractul trebuie desfiintat de instanta, nu exista clauze speciale de reziliere (pact comisoriu).
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 09:52, 15 Decembrie 2013
Puteti cere atat rezilierea contractului, cu consecinta evacuarii chiriasului la finalul procesului sau sa il notificati despre eliberarea locuintei la data incetarii contractului mentionand expres ca nu se va prelungi locatiunea. De asemenea, puteti apela si la evacuarea sa pe temeiul disp.art.1033-1035 NCCiv, motivata de faptul neplatii chiriei lunare, fiind de la sine inteles faptul ca locatarul nu isi mai indeplineste principala sa obligatie contractata, adica plata pretului locatiunii. Oricum, trebuie vazut exact care sunt prevederile din contract. success!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare drept folosinta contract inchiriere eugen82 eugen82 Am inchiriat un apartament in 2011 inainte de 1.10 pe vechea lege 114/1996, pe o perioada de 3 ani. Contractul a fost redactat de agentie, se arata ca ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu imac imac Buna ziua Daca intr-un contract de inchiriere a unui imobil ( proprietarul fiind o persoana fizica , iar chiriasul un SRL) este stipulat faptul ca ,, ... (vezi toată discuția)