avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte inchiriere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte inchiriere apartament

Buna ziua!

As avea o intrebare legata de: ce are/nu are voie proprietarul sa faca in momentul inchirierii unui apartament.
Situatia este cam asa: urmeaza ca saptamana viitoare sa ma mut cu un coleg intr-un apartament nou, prin intermediul unei agentii imobiliare. Agentia imobiliara mi-a confirmat ca proprietarul este de acord ca eu si colegul sa inchiriem apartamentul, insa proprietarul nu va putea veni la semnarea contractului, acesta fiind plecat din tara si tatal lui avand imputernicire.
Astazi m-a sunat agentul imobiliar sa ma anunte ca, tatal proprietarului doreste ca inainte sa semnam contractul, sa vada niste acte/contracte/adeverinte legate de locul unde lucram.
Intrebarea mea este: este legal asa ceva? E prima oara cand mi se intampla sa mi se ceara asa ceva. Stiam ca lucrurile acestea tin de confidentialitate, protectia muncii, etc., si ca nu trebuie prezentate oricui.

Astept raspunsurile dumneavoastra cu mare interes!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:30, 9 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dreptul locatorului sa asigure ca locatarul are loc stabil de munca respectiv are posibilitatea sa achite obligatiile lunare
Ramane la latitudinea dv daca prezentati sau nu documentele solicitate de imputernicitul locatorului
@ynocentta,
Eu maine vin la Bucuresti si vreau sa ma "cazez" la un hotel. Tre' sa vin pregatit cu o adeverinta, un cupon de pensie ceva sa-i demontrez patronului ca inainte de plecare, pot sa-i achit factura?
Haideti sa fim seriosi!
Daca inchirierea locuintei se face printr-o agentie imobiliara, probabil ca toata actiunea va fi intocmita legal, cu semnarea unui contract de inchiriere, cu respectarea unor clauze bine determinate, de o parte si de alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere imobil pe 12 luni Adinina Adinina In data de 27.08.2014 am semnat la o agentie imobiliara un contract de inchiriere a unui apartament, eu ca locatar iar reprezentantul agentiei, in numele si ... (vezi toată discuția)
Probleme chirie M.robert M.robert Buna ziua, Am o problema cu noua proprietara, acum m-am muntat, iar proprietara vine zilnic cu cate un motiv si eu as dori intimitate totusi, sunt bani pe ... (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasilor gondolkodom gondolkodom Proprietarul vine si spune in termen de 80 de zile sa parasiti apartamentul pentru ca vreau sa il vand. Pe contractul semnat cu agentia de imobiliare (nu cred ... (vezi toată discuția)