avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare proprietar apartament

Dragä comunitate,
Fratii mei si cu mama doresc sä schimbe proprietatea apartamentului detinut de mama. Eu si fratii mei urmand a fi noii proprietari. Marea problemä constä in faptul cä eu sunt cetätean german, cäsätorit si domicilait in Germania.
Eu neputandu-mä deplasa din Hannover, am intocmit o procurä fratelui meu pentru efectuarea actelor necesare de schimbare a proprietätii din Romania.
Procura a fost intocmitä in Gemania, in limba romanä iar notarul german mi-a legalizat semnätura. De asemeni si apostila de la Haga este aplicatä. Nu este prima datä cand am fäcut o asemenea procurä pentru fratele meu. Notarul din Romania ne spune acum, din nefericire, cä numai legalizarea semnäturii nu face ca procura sä fie valabilä, avand neaparat nevoie de autentificarea procurii sau a semnäturii, ceea ce este cu totul altceva decat numai o legalizarea semnäturii.
Un altä barierä de care ne lovim, dupä informatiile notarului roman este eceea cä eu si sotia (cetäteanä germanä) nu avem un contract matrimonial.
Mä puteti ajuta cu un sfat?
Am intr-adevär nevoie de o autentificare de semnäturä si doar legalizarea nu (mai) este valabilä?
Sunt obligat sä fac un contract matrimonial cu sotia, doar pentru schimbarea/achizitionarea unui apartament cu mai multi proprietari?
Week end pläcut.

Alte discuții în legătură

Renuntare parte mostenire GigiMarga42 GigiMarga42 Bunä ziua. Pärintii mei detin un apartament in Romania. Eu sunt cetätean geman, domiciliat in Germania, cäsätorit cu o cetäteanä germanä. Nu avem ... (vezi toată discuția)
Procura din america pentru vanzarea unui teren in romania cori_bv cori_bv Pe pagina Consulatului General al Romaniei la Los Angeles secciunea: Acte notariale putem citi: Pentru recunoașterea de către autoritățile române a ... (vezi toată discuția)
Procura a unui cetätean sträin pentru vanzare teren romania GigiMarga42 GigiMarga42 Sunt cetatean german si doresc sa imputernicesc o ruda pentru vanzarea unui teren din Romania. Majoritatea spun ca imputernicirea este valabila doar daca se ... (vezi toată discuția)