Un vecin are un ciine . Acest ciine este tot timpul dezlegat . Acesta intra in curtea mea , si imi produce stricaciuni. Nu papa gaini etc , deoarece nu am . Este o casa de vacanta . Strica flori . Am rugat vecinul sa lege ciinele . Acesta nu vrea , iar situatia persista . Unde trebuie sa ma adresez : politie sau primarie ?
Atâta vreme cât d-voastră nu vă protejați proprietatea(făcând o împrejmuire) de unde să cunoască bietul cuțu-cuțu limita de proprietate. În plus, probabil îi face plăcere , ca orișicui să se tolănească, dacă are posibilitatea, într-un rond de flori.
Am un câîne, am avut doi la un moment dat. Credeți-mă că un simplu "NU E VOIE!!!" nu are aceeași forță ca un gard/ o ușă încuiată.
Fără împrejmuire, chiar dacă ar lega acel vecin câinele, tot nu rezolvați problema.
Mereu s-ar găsi un câine sau alt animăluț curios, dornic să vă admire florile de aproape.
In conditiile in care dvs nu intelegeti sa va protejati proprietatea prin delimitare si imprejmuire conform dispozitii in vigoare,este greu sa demonstrati ca prejudiciile cauzate la flori ,sunt cauzate de caine comunitar sau apartinand vecinului X