avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 1,09 in etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 1,09 in etilotest

Buna ziua, mi-a iesit in etilotest 1,09 m-au luat la spital pentru a mi se recolta probe biologice, a treia zi am fost sa platesc probele ca sa nu astept mult, am pus si un avocat care mi-a zis ca ar fi o mica sansa dupa noul cod rutier 2015 sa raman cu permisul suspendat pe 3 luni si cu o amenda penala daca nu ma insel, mentionez ca nu am mai avut nici macar o amenda de circulatie, puncte etc.
Sunt sanse sa nu mi se anuleze permisul?
Va multumesc mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
ion_daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: florin992 , utilizator 11:59, 11 Mai 2015
Ma intereseaza mai mult soarta permisului pentru ca sunt la prima abatere, nu am avut nici un punct de penalizare sau amenda de circulatie...
Daca veti fi condamat, se va anula.
Am gasit un articol pe net, ce parere aveti?


Un nou proiect de modificare a Codului Rutier a fost lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Aface­rilor Interne. Modificările sunt de natură a stabili anumite aspecte care, până în prezent, rămăseseră la latitudinea polițistului sau a judecătorului.

De asemenea, MAI dorește ca aceia care au permisul anulat să poată beneficia din nou de acesta. Proiectul de modificare a Codului Rutier aduce, astfel, o modificare foarte importantă în privința raportării la noua legislație penală. În situația în care, în urma unei hotărâri judecătorești definitive de condamnare, a fost dispusă anularea permisului de conducere, dar odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal (de la 1 februarie 2014) fapta penală în baza căreia s-a dispus anularea nu mai este prevăzută, titularul permisului anulat poate obține o hotărâre de constatare în baza căreia se va putea înscrie la examenul pentru obținerea unui nou permis. Mai mult, dacă măsura anulării nu a fost dispusă concret până la data depunerii cererii, titularul poate obține direct restituirea permisului.

Atenție, constatarea ine­xistenței faptei penale în Noul Cod Penal se face prin acțiune în instanță, cu invocarea art. 4 (legea penala cea mai blândă), iar prezentarea la examen sau depunerea cererii de restituire vor fi posibile numai după ce hotărârea rămâne definitivă.
Nu are nici o legatura cu cazul dvs sau ce ati inteles din ce ati citit?
Dupa solutionarea cazului sa (anulare permis) obtin o hotarare in care sa mi se restituie permisul... nu inteleg termenii...

Alte discuții în legătură

Infractiune la legislatia rutiera corina78 corina78 As dori un sfat de la un specialist cu privire la urmatoarea situatie: conducere in stare de ebrietate pe un drum public, refuz recoltare probe biologice a ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit in trafic de politia rutiera am fost testat cu aparatul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 alcool pur in aerul expirat apoi am fost ... (vezi toată discuția)