avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 103 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Din nou ANAF suspenda emiterea deciziilor -cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Din nou ANAF suspenda emiterea deciziilor -cass

Situatia este oarecum "rezonabila" intrucat in trecut CNASS interpreta teza finala din lit.f art.257 din L.95/2006 in sensul in care contributia lunara nu putea sa fie mai mica decat intreg salariul minim brut lunar emitand decizii de impunere in acest sens.
Se pare ca Instantele au fost de acord cu CNASS intrucat s-a recurs la exceptia de neconstitutionalitate ridicata la CCR care a infirmat acest lucru prin Decizia nr. 1394/2010 si Decizianr. 335/2011.
Situatia legislativa aberanta cu care santem contemporani ( se pare ca Legislativul a chiulit si cand D-zeu a impartit mintea) in care pentru la un venit de 1 leu se calculeaza o contributie de 468 de lei a fost consfiintita de aceasi CCR printr-o alta decizie si anume Decizia nr. 325/2013 invocandu-se principiul solidaritatii sociale :

În sfârşit, Curtea constată că dispoziţiile art. 257 alin. (2) lit. f) din Legea nr. 95/2006 instituie un prag minim al contribuţiei unic, ce se aplică fără privilegii ori discriminări tuturor persoanelor aflate în ipoteza normei.



Chiar daca atributiile CNASS in cea ce priveste administrarea cass au fost preluate de ANAF prin Codul Fiscal , au fost preluate si prevederile art .257 lit f ,e drept ceva mai clar, "raportat la salariul minim brut".(5.5%)

Asistam fara a face nimic la terfelirea Constitutiei prin elaborarea de legi care sa repare efectele altor legi din trecut (oare art.15 din Constitutie nu plange?) datorita tembelismului si incompetentei clasei politice care elaboreaza legi ale caror efecte nu le inteleg , folosind cuvinte si expresi pe care de abea pot sa le rosteasca darmite sa le priceapa rostul.
Principiul este simplu : un nebun arunca o piatra in balta pe care nu mai pot sa o scoata 10 oameni intregi la minte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
robert1958, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuală de la anaf pentru cass sunsray sunsray Am primit acum câteva zile de la ANAF o [b]decizie de impunere[/b], privind stabilirea [b]contribuției de asigurări sociale de sănătate[/b] pentru anul ... (vezi toată discuția)
Anaf ne taxeaza rodidan rodidan Plecata din tara de 10 ani iar acum pentru o dobanda bancara de 384 lei mi se cere CAS de 468.Cum sa mai ramai in tara cand tara isi bate joc de tine,nu ai ... (vezi toată discuția)
Impozit de la anaf pentru dividende kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am si eu un caz asemanator...azi am primit instiintare de plata de 8400 RON de la ANAF. Eu sunt casnica nu am obtinut niciun venit, nici macar ... (vezi toată discuția)