avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita Garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita Garant ipotecar

1. Garantul ipotecar ( nu e debitor ; debitorul e alta persoana) poate sa faca oferta in cadrul licitatiei de executare silita a bunului cu care a garantat? Poate astfel sa redobandeasca bunul, daca castiga licitatia ?
2. Daca garantul ipotecar ( cel care a garantat cu un imobil ) este trecut in actele de executare ca debitor, debitor fiind altcineva- beneficiarul creditului, nu este acesta un abuz/ o ilegalitate ?
Cel mai recent răspuns: steliadis , utilizator 19:38, 10 Mai 2015
Noul Cod de Procedura Civila
CAPITOLUL IV - Urmărirea silită asupra bunurilor imobile
SECŢIUNEA a III-a - Vânzarea la licitaţie
Art. 507
(2)Debitorul nu poate licita nici personal, nici prin alte persoane.

Stiu asta.
Deci garantul ipotecar ( care nu e cel care a primit creditul/ nu e beneficiarul banilor, ci doar a garantat cu proprietatea ) poate licita ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita legal sau "graba" . 2 imobile la pret de... flory1 flory1 Buna Ziua, Banca x dat fiind intarzierea la plata pe fondul crizei pentru un \"credit de consum \" garantat de apartamentul care ulterior formeaza ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil ipotecat naroty naroty sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar. suntem la a 2-a licitatie. pretul s-a micsorat cu 25%. intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara ... (vezi toată discuția)
Participanti licitatie executare silita s_f_ s_f_ Daca banca imi executa silit un apartament achizionat in baza unui credit ipotecar, poate fi acest apt. cumparat, in cadrul licitatiei, de vreo ruda de-a mea ... (vezi toată discuția)