avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru de bani angajati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru de bani angajati

buna seara . exista un registru special care trb cumparat sau se poate face pe un A4 tip studentesc numerotat ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:47, 10 Mai 2015
*Ce trebuie să ştiţi cu privire la Registru:

Registrul se prezintă sub forma unui caiet cu pagini A4, ce trebuie numerotat crescător, pe ultima filă semnând administratorul său înlocuitorul de drept al acestuia.

În Registrul banilor personali, se completează zilnic la începutul programului de lucru, de către salariaţii operatorului economic, „aferenţi unităţii de vânzare a bunurilor/prestare a serviciilor„. Înţelegem aşadar că nu toţi salariaţii unei societăţi vor completa aceste sume în Registrul de bani, ci numai cei din incinta locaţiei de vânzare sau cei arondaţi acestei locaţii de vânzare.

*Aspecte privind acest Registru, ce nu sunt detaliate de Ordinul MF:

a) Registrul în sine nu se înregistrează la ANAF, însă în termen de 5 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordinului, trebuie depusă o notificare privind înregistrarea acestui Registru, prin care se precizează numărul de pagini al acestuia;

b) nu există un model pentru notificarea autorităţii fiscale;

c) este permisă folosirea unui singur Registru pentru o unitate de vânzare/prestare de servicii;

d) la terminarea unui Registru, ar trebui reluată aceeaşi procedură de notificare la ANAF în termen de 5 zile lucrătoare de la data terminării Registrului vechi şi înfiinţării noului Registru;

e) Registrul nu are un regim fiscal special, prin urmare cea mai eficientă metodă de înfiinţare a acestuia este achiziţia unuia din comerţ, cu cât mai multe file;

f) ordinul introduce şi rubricatia coloanelor din Registru, ce poate fi întocmită prin liniere;

g) operatorul economic răspunde de integritatea Registrului şi mai ales de obligaţia că personalul din unitatea de vânzare să completeze banii personali în acest Registru la începerea programului;

h) completarea în Registru trebuie să se facă fără spaţii libere, fără ştersături sau modificări;

i) operatorii economici trebuie să facă instructajele necesare pentru că salariaţii să înţeleagă ce li se cere, respectiv trebuie să li se precizeze în fişele de post aceste noi obligaţii privind respectarea reglementărilor pentru utilizarea caselor de marcat fiscale.
08.05.2015 a fost ultima zi pentru depunerea notificarii privind constituirea Registrului de bani personali.
Din mass-media rezulta ca Reprezentantii ANAF au precizat ca firmele care vor depasi acest termen nu vor fi amendate (??).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de bani personal magda.balog magda.balog Buna ziua, As dori sa intreb ceva in legatura cu registrul de bani personal, se gaseste undeva tipizat in magazine de exemplu sau se scoate de pe internet? Si ... (vezi toată discuția)
Registrul de bani personali pfa nico82 nico82 Buna ziua! PFA fara salariati,utilizeaza casa de marcat trebuie sa intocmeasca registrul de bani personali? (vezi toată discuția)
Registru de bani personali- pfa cu venit ocazional la targuri si expozitii elenca2015 elenca2015 Buna ziua, am un PFA cu vanzare de podoabe si alte produse handmade(felicitari , martisoare), am si o casa de marcat, mea culpa, doar ca in ultimii doi ... (vezi toată discuția)