Parinti mei au in proprietate un hectar de pamant pe care l-au dat unei intreprinderi individuale (o asa-zisa \" asociatie sateasca\") ca sa il lucreze in urma cu 4 ani.
La cateva luni de la asta au incheiat un contract de arenda pentru jumate din acel teren.
Fiind mai in varsta s-au grabit sa semneze acel contract, nu l-au citit in amanunt si nici macar nu au o copie a acelui contract de arenda.
Cu timpul au inceput sa apara probleme.
Au inceput sa primeasca mai putine cereale fata de cum a fost intelegerea pentru acea jumate de teren in arenda.
Fiind nemultumiti de unele muncile agricole executate pe jumatatea de teren ramasa nearendata au inceput sa le faca ei si au au rugat sa le fie scazute acele lucrari.
Bineinteles nu sa intamplat asta, au platit si platesc mereu II-ului lucrari care nu s-au executat.
Mai mult de atat mult, platesc in plus ( la aceasi suprafata) pentru muncile agricole decat o fac ceilalti sateni ce au terenurile la acel II pentru a le fi lucrate.
Sunt nemultumiti de acea relatie si vor sa incheie orice intelegere cu acel II.
De comun acord am decis sa lucrez eu acele terenuri.
Stiti cumva sa ma sfatuiti care sunt pasi de urmat pentru a termina relatia contractuala de arenda?
Din cate am inteles terenul nu are carte funciara si as vrea sa profit si de noile modificari ale legii pentru a face asta gratuit.
www.avocatnet.ro/content/art...
Aceasta prevedre din lege ma ajuta cu ceva, face nul acel contract de arenda?
Contractul de arendă a unui teren încheiat pe un termen ce depăşeşte 3 ani trebuie să fie înscris la Oficiul Cadastral Teritorial în registrul bunurilor imobile. Prin urmare, arendașul este obligat să înregistreze contractul în termen de 3 luni de la data încheierii acestuia. Înregistrarea benevolăla oficiul cadastral teritorial a contractului de arendăîncheiat pe un termen de până la 3 aniîl scuteşte pe arendaşde obligaţia de a-lînregistra la primărie.