avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta pentru CAS
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta pentru CAS

Buna ziua ,
Va rog frumos, in anul 1998 ,sotul meu a activat ca ceasornicar autorizat .Pentru perioada respectiva i s-a trimis decizie de impunere pentruCASS SI IMPOZIT PE VENIT -sume platite
Intrebare-unde ma pot adresa pentru a verifica daca si-a platit siCASul deoarece nu avem cu ce dovedi ,la casa de pensii .
1. Daca nu a platit singur contributia la pensie (CAS) nu poate aparea ca platita in nici o evidenta.

2. Lucrand ca ceasornicar autorizat trebuia sa incheie un contract de asigurare cu Casa de Pensii si sa plateasca CAS pentru a avea stagiu de cotizare la pensie.

3. Plata contributiei la sanatate (CASS) si a impozitului pe venit nu il ajuta la pensie.
Pentru perioada respectiva s-a prescris dreptul institutiilor statului de a mai solicita asa ceva.
Va multumesc frumos !
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2015
mariana visan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia obligatorie pfa sidoniaboruga sidoniaboruga Buna ziua si la multi ani. Sotul meu este taximetrist si isi plateste CAS si impozit pe venit. Anul trecut a primit o instiintare de la Casa de pensii ca ... (vezi toată discuția)
Plata creante pfa jack electro jack electro Sunt PFA din ianuarie 2006 si am fost in acelasi timp salariat la o firma pana in decembrie 2008. La primarie in ianuarie 2006 mi s-a spus ca ,platind CASS la ... (vezi toată discuția)
Stabilirea vechimii in munca pentru dosarul de șomaj thanx thanx Buna ziua, Am avut un PFA în 1998-2000 si nu mai am nici un act legat de aceasta si nici in cartea de munca nu apare nimic ... la ce instituție trebuie sa ... (vezi toată discuția)