avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Despre prescripție
Discuție deschisă în Executare silită

Despre prescripție


mai pe înțelesul meu cam ce înseamnă asta?

”… Prescripția extinctivă stinge doar dreptul la acțiune neexercitat în termenul de prescripție și nu stinge în nici un caz dreptul subiectiv civil și nici obligația civilă corelativă, aceasta continuând să existe sub forma unei obligații imperfecte….”

mulțumesc
Cel mai recent răspuns: familistu , utilizator 10:17, 11 Mai 2015
Textul expus de Dvs. vrea sa spuna ca, daca nu v-ati exercitat dreptul la actiune inlauntrul termenului de prescriptie atunci, dupa trecerea acestui termen, nu mai puteti face nici o actiune.
Totodata, pierderea drepului la actiune nu stinge (nu anuleaza) dreptul subiectiv civil (datoria, obligatia, etc.) si nici obligatia debitorului de a-si indeplini obligatia civila corelativa dreptului sus mentionat
multumesc frumos. textul este primit de la o firma de recuperare.
Pentru mai multa acuratete: Cei care v-au trimis notificarea, vor sa spuna ca dreptul lor de a va cere suma de bani este prescris (adica nu il mai pot exercita cu ajutorul fortei coercitive a statului), insa, obligatia dvs de a plati suma inca subzista, sub forma unei obligatii imperfecte (adica nu va pot obliga pe dvs sa dati inapoi banii, insa, daca ii dati, plata va fi valabila si nu una nedatorata)
multumesc andrei17
deci in conditiile date nu se pune problema unei executari silite. creanta este din 2007. de 3 ori a fost cesionata succesiv.

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa dmion dmion Buna ziua. Am trimis la eos ksi o solicitare prin care le.am explicat ca nu mai am nici un credit de platit,pt ca s.a prescris. Iar ei mi.au raspuns prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul subiectiv civil si obligatia civila corelativa wap54 wap54 Am tot primit sub diverse forme adrese de la EOS KSI, le-am scris si am solicitat in baza carui act ma tot someaza. Mi-au trimis un contract incheiat de mine ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta smsureanu smsureanu Buna ziua. Am luat in 2007 un credit pe 5 ani pe care ulterior nu l-am mai putut achita, din cauza ca nu am avut servici. am achitat pana in 2009. Anul trecut ... (vezi toată discuția)