Buna ziua. Am luat in 2007 un credit pe 5 ani pe care ulterior nu l-am mai putut achita, din cauza ca nu am avut servici. am achitat pana in 2009. Anul trecut am primit de la Eos-ksi cum ca ma executa silit. Am facut contestatie la executare, am castigat procesul cu ei, cu cheltuieli de judecata. Dupa aceasta faza, ei continua sa-mi trimita plicuri ca trebuie sa le platesc datoria si le-am zis sa ma lase in pace. Ei mi-au trimis o scrisoare in care zic: "Prescriptia extinctiva stinge doar dreptul la actiune neexercitat si nu stinge dreptul subiectiv civil, nici obligatia civila corelativa, aceasta continuand sa existe sub forma unei obligatii imperfecte."
Am 2 intrebari:
1. Ce inseamna ceea ce zic ei?
2. Ce trebuie eu sa fac acuma pentru a-mi recupera cheltuielile de judecata, ca urmare a hotararii judecatoresti definitive?
Scuzati romanul!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cu un exemplar legalizat de pe sentinta mergeti la un executor judecatoresc care va executa silit debitorul pt suma reprezentand cheltuielile de judecata.
Creanta prescrisa
dmion
Buna ziua. Am trimis la eos ksi o solicitare prin care le.am explicat ca nu mai am nici un credit de platit,pt ca s.a prescris. Iar ei mi.au raspuns prin ... (vezi toată discuția)