avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dreptul subiectiv civil si obligatia civila ...
Discuție deschisă în Executare silită

Dreptul subiectiv civil si obligatia civila corelativa

Am tot primit sub diverse forme adrese de la EOS KSI, le-am scris si am solicitat in baza carui act ma tot someaza. Mi-au trimis un contract incheiat de mine cu o banca in 22.11.2005 ce expira in 48 de luni, la 22.11.2009. Intrucat le-am solicitat sa imi explice cum de nu e prescrisa aceasta datorie, mi-au raspuns ceva de genul:

referitor la aspectul prescriptiei extinctive invocat in adresa, aceasta prescriptie ar stinge doar dreptul la actiune neexercitat in termenul de prescriptie si nu stinge in nici un caz dreptul subiectiv civil si nici obligatia civila corelativa, aceasta continuand sa existe sub forma unei obligatii imperfecte, motiv pt care ei considera ca exista in continuare creanta.

Totodata acestia imi comunica faptul ca ei calculeaza in continuare penalitati conform legii in vigoare, nefacand nicio mentiune ce lege, la ce aplica penalitatile si in ce procent.

Va intreb, este sau nu prescrisa creanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:42, 18 August 2014
Le puteti raspunde ca e suficient ca dreptul lor la actiune e prescris, asta insemnand ca datora dvs exista, insa nu va pot obliga sa o platiti de bunavoie si dvs nu vreti sa platiti.
mai departe e problema lor ce calcule fac, oricum nu sunteti dispusa sa platiti.
Daca dvs ,din 2009 pana la ora actuala, nu ati facut nici-un act de recunoastere a datoriei (aceasta insemnand o plata sau un raspuns scris prin care sa recunoasteti datoria si sa va angajati sa o platiti) datororia s-a prescris inca din 2012.

Orice plata facuta de dvs intrerupe prescriptia , aceasta insemnand ca de la data platii curge un nou termen de prescriptie de 3 ani.

av. Bostina Elena
Daca termenul de prescriptie e implinit inca din 2012, plata partiala ce termen intrerupe d-na avocat ?
Plata efectuata in termenul de prescriptie intrerupe prescriptia.
Corect, numai ca noi vb de plata efectuata dupa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta prescrisa dmion dmion Buna ziua. Am trimis la eos ksi o solicitare prin care le.am explicat ca nu mai am nici un credit de platit,pt ca s.a prescris. Iar ei mi.au raspuns prin ... (vezi toată discuția)
Despre prescripție familistu familistu mai pe înțelesul meu cam ce înseamnă asta? ”… Prescripția extinctivă stinge doar dreptul la acțiune neexercitat în termenul de prescripție ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta smsureanu smsureanu Buna ziua. Am luat in 2007 un credit pe 5 ani pe care ulterior nu l-am mai putut achita, din cauza ca nu am avut servici. am achitat pana in 2009. Anul trecut ... (vezi toată discuția)