avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Panou publicitar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Panou publicitar

Buna,
As vrea sa stiu daca pot incasa, doar eu, o anumita suma de bani de la o firma de publicitate, aceasta firma doreste sa monteze un panou publicitar pe unul din peretii externi al apartamentului meu. Mentionez ca nu suntem constituiti in Asociatie de Proprietari, apartamentul este izolat exterior ( doar eu am izolatie exterioara ) si nu prea imi place ca ceilalti locatari de la apartamentele vecine sa beneficieze de pe urma mea.
Fatada blocului este proprietate comuna, nu este proprietatea dv. individuala.
Chiar si izolatia exterioara trebuia sa o faceti cu acordul asociatiei.

Ceea ce vreti dv. sa faceti ar semana a insusire de foloase necuvenite fata de vecinii dv. care au si ei o cota-parte indiviza pe acea fatada.
Exteriorul apartamentului face parte din partea comuna a imobilului de locuit,care in conformitate cu dispozitiile in vigoare nu i se poate schimba aspectul si destinatia fara acordul asociatiei de proprietari
Pe de alta parte,utilizarea exclusiva a unei parti comune se poate face numai cu acordul proprietarilor
Problema in speta dvs consta ca nu dvs sunteti proprietarul suprafetei exterioare pe care se intentioneaza instalarea panoului publicitar
Nu aveti temei legal sa solicitati dvs perceperea sumei de la firma de publicitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Peretii exteriori ai blocului mirceaivan mirceaivan As vrea sa-mi raspundeti la o intrebare: Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si as vrea sa stiu daca trebuie acceptul vecinilor pentru placare cu polistiren pe ... (vezi toată discuția)
Fatada bloc iotacosmin iotacosmin Buna ziua, pe fatada de la sufragerie s-a postat un panou publicitar care imi acopera o jumatate de perete, cand ploua sau cand bate vantul ma deranjeaza ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru afisaj interior? ileana madalina ileana madalina Buna ziua! Am infiintat de curand un cabinet medical individual stomatologic si as dori sa montez un panou publicitar. Pentru cele situate pe peretele ... (vezi toată discuția)