Buna ziua. Anul trecut am apelat la un avocat ca sa pot obtine custodia fetitei mele, iar acum sunt plecata in Germania si as vrea sa anulez procesul. Avocatul meu are nevoie de o imputernicire de la mine ca sa poata sa anuleze procesul? Multumesc!
procesul este pe rol? ati incheiat un contract de asistenta juridica cu avocatul pentru a va reprezenta in instanta ? in acest caz, ii puteti trimite un inscris sub semnatura privata in care mentionati faptul ca doriti sa renuntati la proces.
avocatul va depune acel inscris in instanta .
Procesul ar trebui sa aiba loc pe 6 iunie. Si avocatul mi-a spus ca trebuie sa merg la un notar ca sa pot face procura sau imputernicirea. Ideea e ca nu inteleg, eu oricum nu ma pot prezenta la proces luna viitoare dar in acest caz ma poate reprezenta, dar daca vreau sa intrerup procesul imi trebuie procura.
Am pus aceasta intrebare pe acest forum pentru ca nu mai am incredere in acest avocat.I-a trimis tatalui fetitei mele niste pagini pline de minciuni, iar cand am intrebat de ce a scris lucruri pe care eu nu le-am zis si sunt destul de grave a zis ca nu stie despre ce este vorba, in schimb pe pagini aparea semnatura avocatului. Cum e posibil asa ceva?
asa cum v-am spus, daca avocatul are imputernicire avocatiala sa va reprezinte in instanta, este suficient sa spuna in fata judecatorului la termenul fixat, ca dvs renuntati la proces . trebuie doar sa ii trimiteti un inscris in care specificati ca doriti sa renuntati la proces .
avocatul va depune inscrisul respectiv la termenul din 6 iunie .
sau, puteti trimite chiar si dvs , pe adresa judecatoriei unde se judeca respectivul dosar , inscrisul prin care va exprimati intentia de renuntare la proces .
de asemenea, instiintati-l in scris pe avocat ca reziliati contractul de asistenta juridica , intrucat renuntati la proces.