avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu 85%, sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu 85%, sarcina

Buna ziua,
Am nascut in decembrie 2007 si din februarie 2009 am intrat in cocnediu cu 85% din salariu, pana in februarie nu am intrat in concediu de crestere copil indemnizatia fiind prea mica, intre timp sunt insarcinata urmand sa nasc undeva in luna martie 2010. In decebrie 2009 se termina cei 2 ani si ar trebui sa ma reantorc la servici.
Va rog sa imi spuneti cum procedez eu in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 21:16, 30 Iunie 2009
La incetare concediului de crestere copil , va puteti intoarce la munca , insa daca aveti dificultati cu sarcina si medicul specialist va recomanda puteti sa beneficiati si de concediu medical .
Multumesc pentru raspuns.
Eu ma gandeam sa nu ma mai intorc la munca, sarcina va fi destul de mare in decebrie.
Mia am cetev aintrebari: Cand trebuie sa anunt angajatorul de noua sarcina si cum se face asta (la prima sarcina eram la servici si i-am anuntat direct)?
Cu cate zile inainte de a naste am voie sa stau acasa stiu ceva de 126 zile dar nu situ cum sunt impartite, la prima sarcina nu am stat de loc inainte de a naste acasa?
Alta intrebare ar fi de unde voi beneficia pentru cel de al 2 lea copil de cei 85% la primul copil am lucrat in alta parte dupa nastere mi-am schimbat locul de munca si am lucrat cateva luni apoi am intrat in concediu cu 85% ce venit mi se va lua in calcul pentru cel de al 2 lea copil?
Multumesc,
Cand trebuie sa anunt angajatorul de noua sarcina si cum se face asta

Puteti anunta angajatorul in orice moment la fel cum ati gacut si prima oara, dovada de la medic.
Cu cate zile inainte de a naste am voie sa stau acasa stiu ceva de 126 zile dar nu situ cum sunt impartite, la prima sarcina nu am stat de loc inainte de a naste acasa?

Trebuie sa aveti dupa nastere minim 42 de zile din acestea 126.
Veti primi 600 ron pentru ca venitul dvs in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului ati fost tot in concediu credtere si ingrijire copil.
Pai nu am fost toate cele 12 luni inainte de nastere in concdiu de crestere copil asta este problema, eu am revenit la servici dupa nasterrea primului copil in mai 2009 (am stat doar cele 126 zile) si am intrat in concediu cu 85% in februarie 2009 pana in prezent cadn sunt insarcina ta iar de asta va intreb cum se calculeaza pentru urmatorul copil. Pot beneficia de legea cu 85%?
Veti beneficia de OUG 148/2005. Calculul se va face la fel, 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Mai beneficiez de ccc pentru al patrulea copil? IUSTINMOT IUSTINMOT am 3 copii si sunt insarcinata cu cel de-al 4-lea. Sunt angajata si doresc sa aflu care este perioada dupa care am dreptul la concediu de maternitate . Exista ... (vezi toată discuția)