avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire copilul sotului decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire copilul sotului decedat

Sotul meu a decedat. Are un copil dintr-o alta casatorie. Sotul detinea inainte de casatorie o casa, eu am avut un apartament si niste conturi bancare inainte de casatorie, iar in timpul casatoriei eu am primit mostenire de la parintii mei o alta casa. As dori sa stiu asupra caror bunuri are drept de mostenire copilul sotului din casatoria anterioara. Impreuna nu am avut copii, eu mai am un alt copil dintr-o alta casatorie.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 13:21, 11 Mai 2015
Copilul are drept demostenire asupra bunurilor care au apartinut tatalui. Daca avea o casa inaintea de casatoria cu dvs are drept la acea casa. daca dupa casatoria cu dvs a mai achizitionat si alte bunuri cu titlu de bun comun, adica impreuna cu dvs, are drept si la o cota de 1/2 din acestea.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O lamurire va rog nicoleta_85 nicoleta_85 situatia unui prieten: Mama sa se casatoreste cu dl X (tatal vitreg) si impreuna cumpara o casa, o masina si detin conturi in banci. Tatal vitreg are o fiica ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie carla78 carla78 Buna ziua, Anul viitor ma voi casatori cu prietenul meu care are un copil dintr-o casatorie anterioara. Parintii mei au o casa ,in care locuim momentan si ... (vezi toată discuția)