avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Datori de la angajator grec !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Datori de la angajator grec !

Concubinul meu a lucreat cativa ani in Grecia ,in ultima perioada stata in aceea tara a lucrat la un patron care nu la platit , dar cu care a facut acte pe suma datorata aprox 14.000 e. A venit de 2 ani in tara si inainte de a pleca i s a promis ca in fiecare luna ii va trim 500 e pana la achitarea datoriei...in acesti doi ani a primit adunati 1000 e. Se poate face ceva ? se mai poate recupera datoria ? el are semnatura si stanpila firmei respective pe actul care il detine unde este stipulata datoria, dar mereu primeste rasp din partea firmei ca nu sunt bani , cand vor fi ii vor trimite sa astepte...astept raspuns daca ma poate cineva ajuta va multumesc mult .dunarintu.e.laura@gmail.com Daca pote cineva sa mi recomande un avocat din Sibiu .:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 11 Mai 2015
In locul unui avocat din RO mai degraba contactati o firma de recuperari din Grecia si care in baza unui comision negociat din suma de recuperat (3-5%) v-ar putea ajuta mai rapid avand in vedere cunoasterea legislatiei si a altor prevederi locale.
Multumesc de parere am incercat sa caut pe net avocati sau firma de recuperatori din Grecia si nu mi a dat nimic la cautare, recunosc ca nu ma prea pricep la calculator..dar nu stiu cred ca am sa mergem pana acolo si sa vedem ce putem face !
Cel mai bine este sa angajati un avocat din Grecia sau o firma de recuperari creante tot din Grecia, care sa cunoasca legislatia din Grecia.
În cazul în care angajaţii au probleme cu angajatorul, pot cere susţinere din partea sindicatului din care fac parte, care va fi capabil să ajute şi să furnizeze un consilier juridic.
Instanţele elene au competenţe în toate cazurile în care angajatul, în conformitate cu Convenţia de la Bruxelles, îşi are reşedinţa în Grecia sau prestează o muncă în Grecia, pe baza unui contract de muncă.

In cazul unor litigii de muncă, cetăţenii români au la dispoziţie următoarele coordonate :
- Inspectia Muncii
kysepes3@otenet.gr

- Ministerul Muncii, Securităţii şi Protecţiei Sociale
www.ypak.gr.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea din strainatate dana 123 dana 123 Cum trebuie sa procedez pentru a avea in cartea de munca vechimea din strainatate(6 ani) ? Am lucrat cu contract legal si am platit asigurarile sociale. ... (vezi toată discuția)
Roman care ar mosteni in grecia si care s-a trezit tarziu reveilquidam reveilquidam Buna ziua, este prima oara cand adresez o intrebare pe un forum cu specific legislativ si va rog sa imi scuzati limbajul rudimentar. Caut totusi sa va dau ... (vezi toată discuția)
Prescriere? www.armariotbc@yahoo.com www.armariotbc@yahoo.com Daca banca la care am avut un imprumut care nu l-am putut achita a vandut creditul la o firma de recuperare in cat timp se prescrie datoria de la data ... (vezi toată discuția)