avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu postnatal

Buna ziua
intrebarea mea este urmatorea,
cu ce data se va socoti cele 42 de zile concediu de lauzie: cu data nasterii copilului sau cu ziua urmatoare?

Multumesc:(
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:27, 29 Iunie 2009
va scrie medicul pe certificatul medical
eu iau cu data nasterii, pentru ca ziua in care a nascut este tot de sarcina si lauzie.
Se incepe numaratoare celor 42 de zile incepand cu ziua nasterii copilului.
Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioda de maxim 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de maxim 63 de zile dupa nastere. Zilele de concediu pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului, de optiunea persoanei beneficiare, sau in functie de imprejurari (nasterea la o data diferita de cea prognosticata). Durata minima obligatorie a concediului de lauzie trebuie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Daca medicul constata ca este o sarcina dificila, este posibil ca, indiferent de optiunea mamei, sa se acorde concediul prenatal cu o intindere mai mare de 63 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ramona_moraru ramona_moraru Buna seara. As dori sa stiu cand trebuie efectuata optiunea de a sta in concediu 1 an sau 2, in cazul concediului pentru cresterea copilului in varsta de 1 an ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de lauzie teo2011 teo2011 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati urgent intr-o problema legata de concediul medical de sarcina si lauzie. Am nascut pe data de 05.10.2011 si conform legii ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)