avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie CIC si reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie CIC si reangajare

Buna ziua,

Sunt in prezent in CIC pana la un an (copilul are 8 luni acum). Mi-am gasit un alt loc de munca decat cel actual si doresc sa demisionez si sa ma reangajez. Cum se procedeaza? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 11 Mai 2015
Mergeti la angajatorul de la care ati intrat in CCC si depuneti o cerere de incetare a suspendarii c.i.m. si ,totodata , de incetare a c.i.m. fie prin demisie , fie cu acordul partilor.

Multumesc. Si se mai aplica preavizul?
In cazul demisiei, numai angajatorul poate decide daca este cu sau fara preaviz.
Trebuie apoi anuntata Directia de Protectia Copilului pt suspendarea indemnizatiei?
Nu, anuntati Primaria.

art.19 din OUG 111/2010:
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenţiei teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

In acest caz, in termen de 15 zile lucratoare de la data semnarii noului c.i.m. anuntati in scris Primaria si, totodata , solicitati si acordarea stimulentului de insertie.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil-inapoi la munca IanosiBea IanosiBea Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie: In august fetita mea implineste 2 ani asta insemnand ca eu trebuie sa ma intorc la serviciu!Imi doresc sa ma angajezi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. exista un termen de timp in care trebuie sa te reangajezi ... Elena-l6. Elena-l6. Buna ziua . Exista un termen de timp in care trebuie sa te reangajezi că sa beneficiezi in continuare de stimulentul de inserție. (In contextul in care am ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana danuta24 Dana danuta24 Prezint urmatoarea situatie: am fost in ccc 1 an si 4 luni,dupa cAre am facut cerere de reluare activitate la vechiul loc de munca pt a mi putea da demisia de ... (vezi toată discuția)