avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere copil-Inapoi la munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere copil-Inapoi la munca

Buna ziua!Am si eu urmatoarea situatie:
In august fetita mea implineste 2 ani asta insemnand ca eu trebuie sa ma intorc la serviciu!Imi doresc sa ma angajezi altundeva,am si gasit un alt loc de munca,dar problema este ca ar trebui sa incep din 1 Iunie!
Sotul meu are Pfa asa ca nu efectueaza concediul de crestere copil de o luna,asta insemnand ca eu voi fi obligata sa ma intorc la munca cu o luna mai repede(Iulie)!
Oare se poate rezolva sa ma intorc si mai repede,ca sa nu pierd noul loc de munca,si in aceeasi timp sa ma demisionez de la vechea loc de munca?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 14 Mai 2015
Puteti sa reveniti mai repede din CCC. In acest caz:
- la vechiul angajator va depuneti cererea de incetare a suspendarii si , totodata , de incetare a c.i.m. fie cu acordul partilor, fie cu demisie.

- la noul angajator mergeti si semnati noul c.i.m.

Daca doriti sa beneficiati de stimulentul de insertie , atunci in 15 zile lucrătoare de la inceperea activitatii va trebuie sa comunicati in scris Primariei ca v-ati reluat activitatea.

art.19 din OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.

(2) Comunicarea prevăzută la alin. (1) se transmite de către primărie agenţiei teritoriale în termen de 5 zile lucrătoare de la data înregistrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna! am cateva nelamuriri. as mai avea aproximativ 4 luni de ... Alexandra179 Alexandra179 Buna! Am cateva nelamuriri. As mai avea aproximativ 4 luni de stat in CCC si sa ma intorc la vechiul angajator. Contractul este suspendat de dinainte sa intru ... (vezi toată discuția)
Demisie cic si reangajare madalina40 madalina40 Buna ziua, Sunt in prezent in CIC pana la un an (copilul are 8 luni acum). Mi-am gasit un alt loc de munca decat cel actual si doresc sa demisionez si sa ma ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de inserție Mămică de profesie Mămică de profesie Bună ziua, aș avea o întrebare și o nelămurire... în data de 17 August,am început noul loc de muncă, semnat cu data de 17, m-am întors la muncă mai ... (vezi toată discuția)